04 Nisan 2017 Salı, 13:52
Atletizm Şampiyonasına Engel Yok
Malatya Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşları sportif müsabakalara hazırlıyor. 
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Şeyhbayram mahallesinde hizmete sunduğu Engelliler Spor Merkezinde engellilere spor yapma imkanı sunuyor.
Spor merkezine yerleştirilen değişik fonksiyonlara sahip 21 spor aleti sayesinde engelliler günlük spor yapma imkanına kavuşurken, ayrıca şampiyonalara da bu merkezde hazırlanıyor.
Verilen bilgilere göre, 8-9 Nisan tarihleri arasında Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenecek olan Atletizm Şampiyonası için 6 engelli sporcunun Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Merkezinde hazırlandığı belirtildi. Şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlanan engelliler, spor merkezi bahçesindeki alanda cirit, gülle, disk ve koşu dallarında antrenman yapıyorlar.
100 dolayında engelli vatandaşımız faydalanıyor
Şampiyonaya katılacak olan sporculara başarılar dileyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, bütün engelli vatandaşları Engelliler Spor Merkezinde spor yapmaya davet etti. Kesriklioğlu; “Şu an bu merkezimizden 100 civarında engelli vatandaşımıza ve ailelerine hizmet veriyoruz. Bunların içerisinde 6 sporcumuz, Antalya’da düzenlenecek Atletizm Şampiyonasına uzman hocalarımız eşliğinde hazırlanıyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Özel bir merkez
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Merkezinde verilen hizmet, engelli vatandaşları da memnun ediyor. Merkezde düzenli olarak spor yapan İsmet Bayram isimli vatandaş, “Birçok şehir gezdim. Böylesine özel bir merkeze rastlamadım. Çok güzel bir hizmet veriliyor. Ben de çok yararlandım. Bedensel engelim var. Fitness aletleriyle yaptığım sporun bana çok faydası oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Atletizm Şampiyonasına Engel Yok