20 Mayıs 2014 Salı, 12:49
ATMALILAR, OKULDA BİR ARAYA GELDİ
 Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Kömürlük Köyü’nde işadamlarının desteğiyle yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen Atmalılar İlköğretim Okulu sayesinde 28 İl’de yaşayan Atmalılar bir araya geldi. 
Malatya-Arguvan, Kahramanmaraş-Pazarcık, Ağrı ve Şanlıurfa buluşmalarında bir araya gelen Atmalılar, 28 ilde yaşayan Atmalıları bir araya getirecek Atmalılar Vakfının kurulmasında bir araya geldiler. Vakıf senedini İstanbul Hakimliğine teslim eden Atmalılar Vakfı Kurucuları Kemal Düzova, Siirt-Baykan Temsilcisi Abdulbaki Bakış, Kahramanmaraş-Pazarcık Temsilcisi Ali Bozdağ ve Mardin Temsilcisi Kazım Çelik, Malatya Atmalılar Derneğini ziyaret etti. 
Dernek Başkanı Mehmet Ali Başıböyük ile Arguvan ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden Vakıf Kurucu heyeti, Atmalıları bir araya getiren Atmalılar İlköğretim Okulunu ziyaret ettiler.
Siirt-Baykanlı Abdulbaki Bakış, Atmalılar İlköğretim Okulu ismini duyunca hemen Malatya’yı aradıklarını, Dernek Başkanı Mehmet Ali Başıböyük’le tanıştıklarını anlatarak “Malatya’da Atmalıları tanıdık, farklı inançlara mensubuz ama geleneklerimiz, kültürümüz aynı. Hemen bir araya geldik. Ve Atmalılar Aşiretinin çok büyük ve kalabalık olduğunun farkına vardık“dedi.
Kahramanmaraş-Pazarcıklı Atmalı Ali Bozdağ ise “Malatya’da Atmalılar İlköğretim okulu ismini duyunca önce bir şok yaşadık. Malatya’da bu Atmalılar kim diye merak ettik, aradık biz Atmalıyız dediler. Sonra hep birlikte bir araya geldik her yıl toplanıyoruz, kültürümüzü yaşıyoruz. Bizi birleştiren okulu ziyaret edince duygulu anlar yaşadık. Amcaoğullarımızı ziyaret ediyoruz, sanki kendi evimizdeymişiz gibi bir his sarıyor etrafımızı. Bu okulu yapanlara binlerce kez teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Mardinli Atmalı Kazım Çelik’de Malatya’da bulunan Atmalılar ile Türkiye’deki tüm Atmalıların aynı kökenden geldiğini belirterek “28 il’de yaşayan Atmalılar Malatya’daki okulu konuşuyor. Bizi bir araya getiren bu okul oldu. Birleştiren de bu okul olacak” dedi.
Son 4 yıldır bir il de yaşayan Atmalılar bu yıl muhtemelen Haziran ayı içerisinde Gaziantep’de bir araya gelecek. Gaziantep Buluşmasına binlerce Atmalının katılması bekleniyor. Atmalılar buluşmasına her ilden yoğun katılım olması beklenirken 28 İl’de yaşayan Atmalılar tarafından kurulması kararlaştırılan Atmalılar Vakıf Senedinin İstanbul Hakimliğine teslim edildiği ve Gaziantep buluşmasında vakfın resmen kurulacağı ifade edildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ATMALILAR, OKULDA BİR ARAYA GELDİ