27 Ocak 2014 Pazartesi, 13:17
AVŞAR: “SOMUN EKMEKTE İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIZ”
 Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, somun ekmekte fiyat istikrarını sağlayacaklarını söyledi.
16 Ocak 2014’de yapılan genel kurul ve seçimde Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanlığını kazanan Mustafa Avşar, daha önceden de uzun süre oda başkanlığı yapması nedeniyle fırıncı esnafının sorunlarını bildiğini söyledi.
Acık ekmek olarak bilinen pide ekmeğinin 220 gramının 750 kuruşa satıldığını ve pide ekmeğinde sorun olmadığını söyleyen Mustafa Avşar, francala olarak bilinen somun ekmeğinde fiyat karmaşası olduğunu söyledi.
Somun ekmeği fırınlarının bir bölümünün kendi odalarının, bir bölümünün de Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesi olduklarını ifade eden Avşar, “Piyasada 500 kuruşa da 600 kuruşa da somun ekmeği satılıyor. 250 gram somun ekmeğinin raici 750 kuruştur” dedi.
Göreve getirilmesinden sonra yönetim kurulu olarak toplanıp sorunları ele aldıklarını bildiren Avşar, somun ekmekte fiyat istikrarını sağlayacaklarını söyledi.
Avşar, ekmekte zam ve gramaj ayarlaması taleplerinin olmadığını da kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
AVŞAR: “SOMUN EKMEKTE İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIZ”