13 Ocak 2018 Cumartesi, 00:25
Bakan Tüfenkci, Malatya'daki Yatırımları Değerlendirdi
Bakan Tüfenkci, Malatya'daki Yatırımları Değerlendirdi
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017 yılında Malatya’ya yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Malatya basını ile bir araya gelen Bakan Tüfenkci, 2017 yılı içerisinde kente yapılan yatırımları detaylı şekilde anlattı. 2017’nin Malatya için projelerle dolu ve yatırımlarla geçtiğini belirterek, “2017 yılında kamu kurum ve belediyeler aracılığı ile 597 proje için 1 milyar 250 milyon değerinde yatırımı gerçekleştirdik. Bu projeler arasında 254’ü tamamlandı. 207’si devam ediyor, 108’i ihale aşamasında, çeşitli nedenlerle de 28 projeye başlanılmadığı görüyoruz” dedi.
Malatya’nın sağlık, eğitim ve diğer alanlarda önemli yatırımlar aldığını belirten Tüfenkci, 2018 yılının ilk çeyreğinde Battalgazi Devlet Hastanesi ve Doğanşehir Devlet Hastanesinin ihalesinin gerçekleşeceğini söyledi. Malatya’ya eğitim alanında AK Parti iktidarları döneminde 1 milyar TL değerinde yatırım yapıldığını dile getiren Tüfenkci, ulaştırma alanında ise 2002’den bu yana 4 milyar TL yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Tüfenkci, yine Malatya’nın kanayan bir yarası olan kuzey çevreyolunun da 2017 yılı içerisinde yapımına başlandığını ve belirlenen süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Malatya’nın cazibe merkezleri içerisinde yer aldığını da hatırlatan Tüfenkci, bu kapsamda organize sanayi bölgesinde büyük bir yatırım hamlesinin başlayacağını dile getirdi. Tüfenkci, ayrıca küçük sanayi sitelerinin şehir içinden taşınması noktasında da Malatya’nın pilot iller arasında olduğunu ifade etti. Malatya’nın ticari potansiyelinin 2018’de de umut verici olduğunu kaydeden Tüfenkci, 2017 yılında Malatya’dan 240 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini, buna karşılık ise 130 milyon dolar ithalat yapıldığını söyledi.
Malatya’nın bu rakamlarla net ihracat fazlası veren iller arasında olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Hedefimiz Malatya’nın ilk etapta 500 milyon ihracat yapan iller arasına girmesi” dedi.
Bakan Tüfenkci, önümüzdeki günlerde yapılacak olan AK Parti Malatya İl Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da davet edeceklerini sözlerine ekledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bakan Tüfenkci, Malatya'daki Yatırımları Değerlendirdi