04 Nisan 2017 Salı, 14:11
Bakan Tüfenkci'den CHP'li Vekilin Sözlerine Tepki
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Referandum'da 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözlerine tepki göstererek, "Eğer sehven söylemediyse, kasıtlı söylediyse ortada vahim bir durum var demektir" dedi.
Buğday pazarı esnafı ile bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Referandum'da 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözlerine tepki göstererek, "Konya Milletvekiline baktığımız zaman muhalefet ve hayır cephesi o kadar hızlandı ki evet diyenleri denize dökmeyle tehdit ediyorlar. Sanki kurtuluş savaşı, mücadelesi veriyorlar da, Yunanları denize döküyorlarmış gibi bir imaj oluşturuyorlar. Biz bu referandumu birleşme, uzlaşma adına ötekileştirme, ayrıştırmayla götürmemiz lazım. Bu referandum da evet veren de, hayır veren de bizim vatandaşımız. Dolayısıyla birbirimizi kamplara ayırarak birbirimizi düşman ilan ederek, siyaset yapılmaz yapılmamalıdır. Eğer birileri bunu sehven söylemediyse, kasıtla söylediyse gerçekte ortada vahim bir durum var demektir” şeklinde konuştu.
16 Nisan'da Türkiye'nin geleceği için bir oylama yapılacağını söyleyen Bakan Tüfenkci, "Evet de çıkabilir, hayır da çıkabilir. Bizim gönlümüz evetten yana. Çünkü bölgede güçlü bir Türkiye ve lider bir Türkiye istiyoruz" dedi.
Referandumda Türkiye'nin önemli bir tercih yapacağına da dikkat çeken Tüfenkci, "Türkiye bundan sonraki yönünü, istikametini belirleme açısından bir tercih yapacak. Siyaset dışı güçler mi bunda Türkiye'yi yönetecek yoksa millet mi yönetecek. Bunun kararını 16 Nisan'da hep beraber kararını vereceğiz. Biz diyoruz ki tek yetkili, tek karar merci millet olsun. Sizler olun. Bunun için 16 Nisan'daki referandum milletin hakimiyetiyle vesayet odaklarının hakimiyeti arasında arasındaki bir mücadeledir" dedi.
Buğday pazarındaki programa Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Vali Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Tahir Özelçi ile buğday pazarı esnafı ve partililer katıldı. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bakan Tüfenkci'den CHP'li Vekilin Sözlerine Tepki