17 Temmuz 2017 Pazartesi, 17:30
Bakan Tüfenkçi:"Proje 3 Etaptan Oluşacak"
MALATYA’YA KULUÇKA MANTIĞIYLA ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ GELİYOR
Mevcut sanayi siteleri, Teknokent ve İŞGEM’lerde faaliyet gösteren ve büyümek isteyen imalatçılar yeni yatırımlarla ölçek kazanarak atölyeden fabrikaya dönüşecek,  kuluçkahane mantığıyla; sektörlerine göre ihtisas gruplarında bir araya getirilerek, üretim yerleri daha organize ve kurumsal bir çatı altında toplanacak. 
Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Projesi’nin ayrıntılarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci anlattı. 
Bakan Tüfenkci, “23 cazibe merkezi il arasına giren Malatya’mız şimdi de bu proje ile pilot il konumunda olacak ve alacağımız başarı ile diğer illerdeki organize sanayi bölgeleri için örnek olacak. Aynı zamanda Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya’ya yapılacak yatırımlar için de örnek olacak. Cazibe merkezlerine altyapı oluşturacak” dedi.
 
PROJE 3 ETAPTAN OLUŞACAK
Bakan Tüfenkci, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projenin 3 etaptan oluşacağını, yaklaşık 52 milyon TL’lik maliyetle, 36 ayda tamamlanacağını söyledi. Proje alanı olarak 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin düşünüldüğünü belirtti ve şöyle konuştu:
Alan konusunda sıkıntımız yok, 180 dönümlük araziye 3 etap şeklinde orta ölçekli sanayi sitesi inşa edeceğiz. 3 etap için 108 işyeri öngörüyoruz. 
Firmalara belirli süreli kira yoluyla tahsisler yapılacak. Sonrasında fabrika ölçeğine geçmek isteyen firmalara, OSB’de parsel tahsisinde öncelik tanınacak.
500, 750 ve 1.000 metrekarelik yapılacak olan işyerleri, atölyeden fabrikaya geçiş şeklinde olacak.
Örneğin Akpınar’daki apartman altındaki tekstilcilerimizin gelecek problemini biliyoruz. Biz bunun için sektörlerine göre gruplar oluşturacağız. Mesela bir bölümde tekstilciler, bir bölümde makine-teçhizat işiyle uğraşan sanayicimiz yer alacak.
Böylece kuluçka mantığıyla, üretim daha organize ve kurumsal bir çatı altında toplanmış olacak, OSB içinde yer alması ve fabrikalara tedarikçi olma yönü ile de karşılıklı işbirliği ortamını kolaylaştıracak.
Böylelikle burada yer alacak firmalar,  6. Bölge teşviklerinden faydalanma imkânı bularak daha rekabetçi hale gelecekler ve Malatya sanayisinin itibar ve cazibesi artacaktır.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bakan Tüfenkçi:"Proje 3 Etaptan Oluşacak"