25 Eylül 2016 Pazar, 21:09
Balık tezgahlarında bereketlilik yaşanıyor
Malatya Balık Pazarı'nda palamut ve çinekop bereketi yaşanıyor. 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlara bol bol düşen palamut ve çinekop uygun fiyatlarıyla balık pazarının gözdesi durumunda. 
Geçen sene 30-35 TL arasında satılan palamudun fiyatı bu sene 15 TL’ye kadar düşerken, geçen sene 40 TL ile sezonu kapatan çinekopun fiyatı ise 16 TL’ye kadar düştü.
Özellikle çinekop ve palamuttaki bu düşüş Balık Pazarını hareketlendirirken bu durum hem balıkçı esnafının hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Pazarda balık fiyatlarında genel olarak bir düşüşün söz konusu olduğunu söyleyen balıkçı esnaflarına göre özellikle çinekop ve palamut yemenin tam zamanı.
Fiyatlar uygun olduğu için pazarda hareketlilik yaşandığını belirten balıkçı Ferhat Buluş, “Hamsi 8 TL, palamut 15, istavrit ise 13 TL. Şu anda en büyük düşüş ise palamut ve çinekopta. Bu balıkları yemenin tam zamanı, ileride bunların fiyatı artabilir. O yüzden vatandaşlarımız bol bol palamut ve çinekop tüketsinler” diye konuştu.
Sezonun bereketli başladığını ifade eden balıkçı Mahmut Şişman ise, “Şu anda balık bol geliyor, inşallah bu şekilde devam eder ve vatandaşlar bol bol balık yer. Geçen sene 35 TL’den satılan palamudun fiyatı bu sene 15 liraya kadar düştü. 40 TL’den satılan çinekopun fiyatı ise 16 TL’ye düştü. Bizim tercihimiz bu iki balıktan yana, vatandaşlarımız bol bol çinekop ve palamut tüketsinler” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Balık tezgahlarında bereketlilik yaşanıyor