05 Haziran 2014 Perşembe, 15:08
BAŞBAKAN ERDOĞAN, KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ’Nİ AÇTI
aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışını video konferans sistemiyle gerçekleştirdi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapıkaya bölgesinde 528 dönümlük alan üzerine yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, tesisin Malatya'nın tüm ilçeleriyle beraber 25 yıllık ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
Video konferans sistemiyle açılışı gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesisin Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.
Açılış sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın 25-30 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Çakır, vahşi depolama sisteminin uygulandığı eski alanın ıslah edildiğini kaydederek, "Daha önce vahşi depolama yapılıyordu. Çöp sahamız, vahşi depolama sistemiyle çözülüyordu. Bu şehri olumsuz etkiliyordu. Öncelikle o sahanın ıslahı yapıldı. Eski vahşi çöp sahası ıslah edildi. Oradaki sızıntı sularının çevreye ve yeraltı kaynaklarına zarar vermeyecek şekilde ıslah edilmesi, çevre yaymış olduğu koku, yangın ve duman gibi olumsuz faktörlerin ortadan kaldırılmasıyla, orası uygun bir hale getirildi. Ve orası kil dolgularla ağaçlandırıldı. Orası çok nezih bir görünüme kavuştu" dedi.
Yeni Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin Malatya'ya 25 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Çakır, "Yeni tesis 528 dönümlük bir alan üzerine kuruldu. Bu alanın etrafı çevrildi. Burada Malatya'mıza 30 yıl hizmet edecek çok güzel bir saha hizmete girmiş oldu. Burası çok özellikli. Yağmur sularının, çöp sularına karışmayacak şekilde drenaj sistemleri kuruldu. Aynı zamanda çöp sularının ayrı bir şekilde alınıp, arıtılması sağlanacak. Bunun yanında yangın hidratları kuruldu. Dolayısıyla çok güzel bir tesisi Malatya'mıza kazandırmış olduk" şeklinde konuştu.
Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışına; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, büyükşehir belediye başkan yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile çok sayıda davetli katıldı.

5_HAZIRAN_KATI_ATIK_TESISI_ACILISI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BAŞBAKAN ERDOĞAN, KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ’Nİ AÇTI