08 Şubat 2014 Cumartesi, 13:37
BAŞKAN ÇAKIR, ANKARA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Ankara ziyareti hakkında bilgiler verdi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın’ın da katılımıyla; AK Parti Merkez İlçe ve İlçe Belediye Başkan Adayları ile Dede Korkut Restaurant’ta kahvaltı yapan Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Ankara ziyaretini değerlendirdi.
Ahmet Çakır, Ankara ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kültür Bakan Yardımcısı ile bir araya geldiklerini belirterek, “Kültür Bakan Yardımcısına, bazı taleplerimiz vardı onları ilettik. Kernek’te güzel bir park yapıyoruz. O alanın açılması gerekiyor. Oradaki müze ve kütüphanenin kaldırılarak farklı noktalara taşınmasıyla ilgili görüşmemiz oldu. Kütüphane ile ilgili Belediye Meclisi’nden bir karar çıkarıldı. Müzeyle ilgili de farklı bir alanda daha büyük, geleceğe yönelik bir müzenin yapılmasıyla ilgili Bakanımızla görüştük. Bakanımız buna onay verdi” dedi.

“TEMA PARKI YAPIYORUZ”
Büyükşehir projeleri içerisinde yer alan çalışmalarla ilgili görüşmeler yaptıklarını da ifade eden Çakır, “Bizim hazırladığımız bazı projelerimiz vardı. Aslantepe Höyüğü’nde Tema Parkı yapıyoruz. Bununla ilgili destek istedik. Battalgazi Surlarının onarılıp, tekrar yeryüzüne çıkarılmasıyla ilgili bir proje hazırladık. Bununla ilgili destek talebimiz oldu. Bakanımız bu konuyu son derece olumlu karşıladı” diye konuştu.
“TALEPLERİ İLETTİK”
Çakır, ikinci ziyaretlerini Toplum Konuk İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptıklarını belirtti. Gerek sorunları gerekse de ilçelerden gelen talepleri gerekli yerlere ilettiklerini kaydeden Çakır, “Şuana kadar ziyaret ettiğimiz ilçelerimizde konuyla ilgili talep gelmişti. Arguvan’da heyelan olan bölgede, TOKİ tarafından yaklaşık 100 konutun yapılması konusunu görüştük. Bu konuya sıcak bakıldı ve destek sözü aldık. Burada 74 tane TOKİ içerisinde tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşlarımızın sorunu vardı. Bu sorunun çözümü sağlandı” ifadelerini kullandı.

“ELEKTRİK İLE İLGİLİ YAŞANAN SIKINTILAR MASAYA YATIRILDI”
Ahmet Çakır, Ankara temasları kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile geniş çaplı bir toplantı yaptıklarını belirtti. Malatya’da elektrik ile ilgili yaşanan sıkıntıların detaylı bir şekilde görüşüldüğünü ifade eden Çakır, “Saha çalışmalarımızda elektrik kesintileriyle ilgili sıkıntılarımız vardı. Geniş çaplı bir toplantı yaptık. İlgili kurumların yetkilileri de toplantıda yer aldı. Elektrik konusunda yaşadığımız sıkıntılar masaya yatırıldı. Temsa’nın yeriyle ilgili Bakanımızla bir görüşme yaptık. Onun la ilgili çok önemli bir mesafe alındı. 210 dönümlük bir alanın Malatya Belediyesi’ne devriyle ilgili ciddi bir mesafe almış olduk” şeklinde konuştu.

“BAKANIMIZ EN KISA ZAMANDA MALATYA’DA OLACAK”
Çakır, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile büyükşehir için hazırladıkları projeler üzerinde bir görüşme yaptıklarını dile getirdi. Görüşmenin çok olumlu geçtiğine değinen Çakır, “Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Başta çevreyolu olmak üzere bazı konuları görüştük. Kuzey çevreyolu bizim için çok önemliydi. Bu konuyu gündeme getirdik ve istişarede bulunduk. Bakanımız, toplulaştırılan yerler için hemen ihaleye çıkılabileceğini ifade etti. Bu anlamda Sayın Bakanımızı da Malatya’ya davet ettik. İnşallah en kısa zamanda ilimize gelecekler” dedi.
“PROJELERİMİZLE İLGİLİ İNCELEMELER YAPILACAK”
Ankara temasları kapsamında son ziyaretlerini TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a yaptıklarını belirten Çakır, “Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz ile bir araya geldik. Hızlı trenin Malatya’ya getirilmesiyle ilgili önemli bir görüşme yaptık. Mevcut tren hattı kalacak. Bunun haricinde gidiş-geliş olmak üzere iki tren hattı daha Mart ayı içerisinde ihaleye çıkacak. İnşallah buda Malatya için gerçekten sevindirici oldu” dedi.
Genel Müdürlükten gelecek daire başkanlarının hazırladıkları projelerle ilgili bir takım incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Çakır, şunları söyledi: 
“Malatya Devlet Hastanesi’nin arkasındaki imarlı yolun açılmasıyla ilgili talebimizi ilettik. Yine büyükşehir projelerimizin içerisinde yer alan devlet demiryolları alanının atıl olan bölgelerinin şehre kazandırılması ve demiryollarının da istifade edebileceği şekilde imar düzenlemesi yaparak; ticaret, konut ve çevre düzeniyle birlikte oradaki yollarında açılmasıyla birlikte, Malatya Devlet Hastanesi’nin arkasındaki bölüm ve Yeşiltepe bağlantısını rahatlatabilecek bir konuma getirmek için projemizin ayrıntısını genel müdürümüze ilettik. Genel Müdürlüğümüzden daire başkanları önümüzdeki günlerde Malatya’ya gelerek, inceleme yapacaklar. Buradan da güzel bir netice alacağız.”

“SAHADA YAPACAĞIMIZ PROGRAMLAR KONUŞULDU”
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçim kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirtti. Başkan Tüfenkçi, “Bu toplantımızda seçimlerde dikkat edilmesi gereken konular, daha etkin olarak kullanılacak olan materyaller, propaganda şekilleri üzerinde duruldu. Merkez ve ilçelerde sahada ve arazide yapacağımız programlar, SKM'lerin çalışma esasları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle söylem birliği oluşturulacak konular üzerinde vurgu yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Çakır’ın milletvekillerimiz ile birlikte Ankara ziyareti değerlendirildi ve bölgelerin talepleri ifade edildi” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BAŞKAN ÇAKIR, ANKARA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ