19 Ağustos 2016 Cuma, 17:57
Başkan Çakır, Arguvan ilçesini ziyaret etti
 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan’a yaptığı inceleme gezisi çerçevesinde Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı ziyaret etti. 
İlk olarak Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan için yapılacak proje çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Malatya’nın bütün ilçelerinde olduğu gibi Arguvan’da da Büyükşehir Belediyesinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Çakır, “Arguvan’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. İlçemizde içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmaları şu an devam ediyor. Bir başka çalışmamız da Arguvan için hayati önem taşıyan heyelan sorunu. Biz bu konularla ilgili olarak Jeolojik Etüt Araştırma Komisyonu kurmuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye’nin seçkin üniversitelerimizden hocalarımız bu ekibin içerisinde. Yakında kamuoyuna yapılacak planlama ile ilgili bilgileri paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Büyükşehir Belediyesinin Arguvan’da ilklere imza attığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların bütün Arguvanlılar tarafından takdir edildiğini vurgulayan Kızıldaş, “Arguvan’ın en önemli sorunu olan heyelan sorununa ilk göreve geldiğimizde çeşitli kurumlardan yardım istemiştik. Fakat kapısını çaldığımız birçok kurum yardımcı olamayacaklarını söylemişlerdi. Konuyu Büyükşehir Belediyesi oturup konuştuğumuzda hiç vakit kaybetmeden konusunda uzman hocalarımızdan bir araştırma ekibi kurdu. O günden bugüne ekip ilçemizde yoğun bir şekilde çalıştı. Sorunun kaynağını araştırıp, çözümü için çalıştı. Hazırladıkları rapor kamuoyuna yakın bir zamanda açıklanacak. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet takdire şayan” diye konuştu.
Ziyarette Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Arguvan türkülerinin bulunduğu kitap ve CD hediye etti.
Arguvan Belediyesi ziyaretin ardından, Arguvan Kaymakamlığını ziyaret eden Çakır, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile ilçe hakkında bir süre sohbet etti. Soyunkaya’ya görevinde başarılar dileyen Çakır, genç ve dinamik devlet adamlarına Türkiye’nin büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirten Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Malatya’nın çok güzel bir şehir olduğunu, bunda da Çakır’ın büyük emekleri olduğunu söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Başkan Çakır, Arguvan ilçesini ziyaret etti