24 Eylül 2014 Çarşamba, 17:05
BAŞKAN SELAHATTİN GÜRKAN ŞAİRLERLE BİR ARAYA GELDİ
 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalı şairlerle bir araya geldi. 
27 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği kapsamında düzenlenecek olan Kul Vahap Salt Anısına Şiir Dinletisi’ne katılacak olan şairlerle istişare toplantısı yapıldı.
Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı Kemal Deniz ve şairler katıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şairler milletin konuşan dildir. Şairlerini sahiplenmeyen bir milletin ne mevcut yapısına, ne de geleceğine, ne geçmişine güvenle bakması mümkün değildir. Bunun içindir ki şairlerimize sahip çıkmamız gerekir. Şairler duygusaldır, hassastır, şair dediğin evlattır. Şairlerimizi sahiplenmek adına elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. Bu insanları yaşantıları okul hayatında başlayıp, tahsil konusunda yaşama olgusuna dayanır. Olayı bu ölçüde görmek gerekir. Ve biz özellikle grup dinanizmi dediğimiz şairler ailesine sahip çıktığımız sürece topluma yeni eserler üretirler. Toplumda yeni şeyler üretemiyoruz. Bir “Meçhul Askeri” bir “Sakarya’yı” bir Nazım Hikmet’in “Gurbetten Sılaya” yazamıyoruz. Dolayısıyla Almanya’da birisinin evine gittiğimde şairlerin dizelerini gördüm. Bu şairlerin dizelerini okuyup ta hüzünlenmemek mümkün mü? Bu duyguyu yazan insanların hangi ruh haliyle yazdığını düşünmemek mümkün mü” diye konuştu.
Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı Kemal Deniz ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın şairlere ve yazarlara verdiği öneme dikkat çekerek, “Bizler Pazar günü şair dostlarımızla birlikte bir program yapacağız. Başkanımız bu konu hakkında bizleri aramış ve şairleri ve şiirleri bu festivalde görmek istediğini belirtmişti. Kendilerine tüm şair arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı şairlerin istişareleri ile devam etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BAŞKAN SELAHATTİN GÜRKAN ŞAİRLERLE BİR ARAYA GELDİ