16 Şubat 2014 Pazar, 18:40
BATTALGAZİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDA CULHA GÜVEN TAZELEDİ
Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu belediyenin evlendirme salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut başkan Adil Culha ile eski başkan Bayram Kavak aday oldular.
Genel kurulda divan başkanlığını yapan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, genel kurulda oda yönetimlerinin odayı borçlandıramayacağına ve odadan geriye dönük olarak para alamayacaklarına dair kararın alınması üzerine, “Malatya’daki tüm odalarımızda böyle bir genel kurul kararı aldık. Oda yönetimleri hem odaları borçlandıramayacak ve hem de görev sürelerinin bitiminden sonra odadan para isteyemeyecek. Bu konuda hem Malatya’da ve hem de Türkiye genelinde odalarımızda sıkıntı yaşandı, mahkeme verilen odalarımızın binaları satıldı. Bir daha böyle sıkıntı yaşanmaması için bu şekilde karar aldırıyoruz” dedi.
Esnafların mevcut sıkıntılarının çözümü için herkesin kendi odasına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Keskin, “Sorunların çözümü için hep birlikte çalışma yapalım. Odanızı güçlendireceksiniz ki, odanızın da sesi çıksın” diye konuştu.
Keskin, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte yapılacak olan planlamada mutlaka esnaf ve sanatkarlar için yeni bir sanayi sitesi istediklerini belirterek, Battalgazi içinde ayrı bir sitenin kurulması gerektiğini ifade etti. Keskin, yapılacak olan yeni sanayi sitelerini TOKİ marifeti ile yapılmasını da istediklerini belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız için en az bin dönümlük bir alan istiyoruz. Bu konuyu sürekli dile getiriyoruz. Bu konuda önerilerimizi tekrar dile getireceğiz. Bu konudaki taleplerimizi milletvekillerimizi, belediye eve sayın valimize ilettik. Küçük sanayi siteleri şehir içinde kaldı. En az bin dönümlük bir yer istiyoruz” diye konuştu.
Genel kurulda konuşan başkan adayları Adil Culha ve Bayram Kavak, seçildikleri takdirde esnaflara hizmet üreteceklerini belirterek, genel kurula katılanlara teşekkür ettiler.
Genel Kurul sonucunda Adil Culha 151 oy alarak yeniden seçilirken, Bayram Kavak ise 112 oy aldı.
Adil Culha başkanlığındaki Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetim kuruluna, Yusuf Durmaz, Sabri Karaman, Mustafa Tomo, Mehmet Pekşen, Kemal Kurkut ve Nihat Karakuş seçildi. Denetim Kurulu’na da Fahrettin Han, Ali Arabacı ve Nusret Akgün getirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BATTALGAZİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDA CULHA GÜVEN TAZELEDİ