22 Eylül 2015 Salı, 18:54
BAYRAMDA ŞEKER YERİNE KAYISI
 Malatya’da Kurban Bayramı’nda şeker yerine kayısı ikram edilerek, kayısı tüketiminin arttırılması amaçlanıyor.
Dünya kuru kayısı üretiminde birinci olan Malatya’da kayısının tanıtımı ve iç piyasadaki tüketiminin de arttırılması için bayramlarda misafirlere şeker yerine kayısı ikramı yapılması isteniliyor. Şire Pazarı'nda satışı yapılan özel bayramlık kayısılara ilgi istenilen seviyede olmasa da bir çok vatandaş şeker yerine kayısıyı tercih ediyor.
Kayısı ürünleri satan Nusret Aslan, böyle bir uygulamanın hem Malatya hem de üreticiler adına faydalı olacağını söyledi. Aslan, kayısının çok faydalı bir meyve olduğunu belirterek, misafirlere şeker yerine kayısının ikram edilmesini tavsiye ettiklerini söyledi. 
Bir diğer kayısı satıcısı Şaban Sevinçhan ise şekerin yıllardır gelenekleşmiş bir kültür haline geldiğini ifade ederek, “Bizim toplumumuzda ama bir Malatyalı olarak biz misafirlerimize arkadaşlarımıza kayısı şekeri ikram ederek hem reklamını hem de tüketimini yaparak Malatya’mıza faydamız olacak. Hem sağlıklı hem de güvenilir olması kayısı tercih etmemize neden oldu. Bu bayramda biz misafirlerimize şeker yerine kayısı ikram edeceğiz” dedi.
Bu bayram da şeker yerine kayısı alan Ali İhsan Bostancıoğlu isimli vatandaş da kayısının çikolataya alternatif olmasının çok güzel bir durum olduğunu belirterek, “İnsan sağlığına zararlı olduğundan şeker ve çikolata gibi ürünleri tercih etmemek lazım kayısının böyle küçük paketlerde ikramlık olarak hazırlanması güzel bir şey tercih edilmesi gerekir bilinçli vatandaşlarımızın bunu alması gerekir” 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BAYRAMDA ŞEKER YERİNE KAYISI