09 Eylül 2015 Çarşamba, 12:43
Belediyeden 'Teh Seferleri'!..

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Motaş A.Ş. (MOTAŞ) bünyesinde bulunan şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerdeki güvenlik eksiklikleri, vatandaşları büyük tehlikeler ile karşı karşıya bırakıyor. 

Otobüslerin çoğunda, kaza anında kapıların yolcular tarafından açılması için kullanılan 'acil durum vanaları'nın yerinde olmaması veya koli bantları ile bantlanmış olduğu, tehlike anında otobüsün camını kırarak yolcuların tahliyesi için bulunması zorunlu olan imdat çekişlerinin yerlerinde olmaması sık sık gözlemleniyordu. Bu yönlü defalarca haber yapılmasına rağmen MOTAŞ yetkililerinin umursamaz tavrı tehlikeli yolculukların önünü açıyor. 

Son olarak 9 Eylül Çarşamba günü '11A' hat kodlu 'Karakavak-Merkez' hattındaki 44 LP 785 plakalı otobüste, orta ve arka kapının üst kısmında bulunan 'acil durum vanaları'nın yerinde olmadığı görüldü. Aynı otobüste imdat çekişlerinin çoğunun da yerinde olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Otobüsün arka koltuklarının üst kısmında bulunan iki adet havalandırma kanalının ise korucuyu kapaklarının yerinde olmadığı, havalandırma pervanelerinin açıkta kaldığı ve özellikle çocukların ellerini buraya doğru uzatması halinde kötü sonuçlara neden olabileceği gözlemlendi.

Salı günü basın kuruluşlarına, ISO 9001( Kalite Standardı),  ISO 14001 (Çevre Yönetimi Standardı),  OHSAS 18001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Standardı) belgelerini aldığı için övünerek açıklama yapan MOTAŞ'ın, seyahat güvenliği konusundaki içler acısı 'trajikomik durumu' eleştirilere neden oldu. 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Belediyeden 'Teh Seferleri'!..