09 Mayıs 2014 Cuma, 16:20
BESİ HAYVANCILĞINDA GELİNEN SON NOKTA PANELİ
Malatya’da, “Besi Hayvancılığında Gelinen Son Nokta-2” konulu düzenlenen panelde, Malatya’da hayvancılığın yeterli ve beklenen düzeyde olmadığı dile getirildi. 
Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin organizesi ile Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen “Besi Hayvancılığında Gelinen Son Nokta -2” konulu panelin açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, destekli fidan dağıtımı yaptıklarını, ancak kayısı dışındaki meyvelere rağbetin olmadığını belirterek, mono meyvecilik yapılmasını eleştirdi. Tarım ve hayvancılık konusunda yapılan desteklerden de söz eden Selvi, son 10 yılda hayvancılık desteklerin 8-9 kat arttığını vurguladı.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ise, yeni teknolojinin kullanılması gerektiğini belirterek, “Toprak su ile buluştuğunda nasıl güzel meyveler veriyorsa, bizler de yeni bilgilerle buluştuğumuzda çok verimli ve kazançlı oluruz” ifadelerini kullandı.
Açış konuşmalarından sonra, hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunanlara plaket verildi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın plaketini, Çalık’ın Ankara’da olması nedeniyle AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi aldı. Diğer plaketleri Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, birlik, dernek ve oda başkanları ile yetkililer verdi.
Daha sonra “Besi Hayvancılığında Gelinen Son Nokta -2” konulu panele geçildi.
Malatya İnönü Üniversitesi su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kazım Şahin’in yöneticiliğini yaptığı panelde, Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurettin Gülşen, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Arman Hayırlı ve Elazığ Fırat Üniversitesi Ziraat Teknik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İbrahim Şeker konuşma yaptı.
Panelde, Malatya’da hayvancılığın yeterli ve beklenen düzeyde olmadığı dile getirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BESİ HAYVANCILĞINDA GELİNEN SON NOKTA PANELİ