04 Mayıs 2015 Pazartesi, 18:20
'BEŞİKTAŞ'IN DIŞINDA İLK ŞAMPİYONLUĞUM'

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Feyyaz Uçar, teknik direktörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşadığı için mutlu olduğunu belirtti.

Teknik direktör olarak kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşayan tecrübeli teknik adam, "Malatya'da beklenen bir hasretti. 3-4 sezondur devamlı Play-Off'tan dönen bir Yeni Malatyaspor vardı. Özellikle şampiyonluk kutlamalarında gördük ki şehir gerçekten özlemiş ve istemiş. Biz açıkçası bu kadar farkında değildik. Böyle bir başarı olunca, herkes içinde çok güzel bir final oldu. Bunda da biraz bizim katkımızın olduğunu düşünüyoruz. Takım sezon içerisinde iyi bir mücadele verdi. Sezonun sonuna doğru tam anlamıyla takım hüviyetine büründük. Neticede de mutlu son geldi, çok mutluyuz" dedi.

 

"ALTINCI ŞAMPİYONLUĞUM"

Tecrübeli teknik adam, teknik direktörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşadığını belirterek, "Futbolculuğumda 4 şampiyonluk yaşadım. Antrenörlük dönemimde Lucescu'nun yardımcısı olarak Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyonluk yaşadım. Teknik direktörlük kariyerimde de ilk şampiyonluğumu yaşadım. Genel olarak da 6 şampiyonluk yaşadım. Beşiktaş'ın dışında ilk şampiyonluğum olması dolayısıyla bu şampiyonluğun bende ayrı bir önemi var" ifadelerini kullandı.

 

"ŞAMPİYONLUK OLDUKÇA ZOR OLDU"

Şampiyonluğu zor şartlar altında elde ettiklerini belirten Uçar, şunları kaydetti: "Şampiyonluk oldukça zor oldu. Bir teknik adam olarak bu sezon başıma gelebilecek en kötü şeyler geldi. 6 maçta tam 7 kırmızı kart gördük. Kırmızı kartları gördüğümüz dakikalarda 35 ve 40. dakikalardı. En geç gördüğümüz kırmızı kart 60. dakikaydı. Totaline baktığımız zaman 3 maçtan fazlasını eksik oynadık. Bu şekilde olunca bütün her şeyiniz değişiyor. Planınız, oyun taktiğiniz, yapacağınız hamleler değişiyor. Biz eksik kaldığımız maçlarda skoru korumaya çalıştık. Eksik kaldığımız maçlarda sadece Bayrampaşa maçını kazanabildik, diğer maçlarda puan kaybettik. Seyircimizden yoksun oynadık. Tam 4 maç ceza aldık ki, bir cezamızda gelecek sezona kaldı. Başkanımız ve asbaşkanımız ceza aldı. Hakikaten sıkıntılı bir sezon geçirdik ama buna rağmen başarmış olmak da takım olarak bizleri daha fazla mutlu ediyor."

 

"AYAĞINIZ YERE SAĞLAM BASACAK ŞEKİLDE HAREKET ETMELİSİNİZ"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek'in 'Hedefimiz Süper Lig açıklamalarını da değerlendiren Uçar, "Doğru söylüyorlar ama tabi bunda doğru bir planlama yapmak lazım. Burada çok acı bir tecrübe var. Bunu kimse unutmasın. Burada bir eski Malatyaspor gerçeği var. Koca bir takımın amatöre düşmesi. Yapılan bazı yanlışlar var. Onun için futbolda her adımınızı sağlam atarak, istikbalinizi düşünerek, ayaklarınız yere basacak şekilde hareket etmelisiniz. Mutlaka ilelebet Yeni Malatyaspor burada kalmayacak, yukarısı için çalışmalar olacaktır. Bunun planlamasını ne şekilde yapacaklar onların takdiridir. Benim için mahsuru yok, benim hoşuma gider şampiyonluğa oynayan bir takımda hoca olmak. Sözleşmemiz 31 Mayıs'ta bitiyor. Şimdi doğal olarak görüşmeler olacak. Tabi Malatyaspor'da herkes çalışmak ister. Eğer yönetimde teveccüh gösterirse sözleşmemiz devam edecek" ifadelerini kullandı. /FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'BEŞİKTAŞ'IN DIŞINDA İLK ŞAMPİYONLUĞUM'