20 Ağustos 2014 Çarşamba, 10:06
BESLENME VE DİYETİSYEN UZMANI KUDRET KARACA:
Beslenme ve diyet uzmanı Kudret Karaca, yanlış diyetin birçok hastalığa neden olduğunu belirtti.
Gözde Akademi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kudret Karaca, diyetin uzman kişiler tarafından hazırlanması gerektiğini ifade ederek, "Doğru diyet, kişinin yaşı, boyu, kilosu ve cinsiyetine göre hazırlanmalıdır. Kişinin o anda sahip olduğu ya da daha önce geçirmiş olduğu hastalıklar da diyet programı hazırlanırken göz önünde bulundurulmalıdır" dedi.
Karaca, yanlış diyetin birçok hastalığı da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, "Yanlış diyet, böbrek fonksiyonlarında bozulmaya, karaciğer fonksiyonu bozukluklarına, ani şeker düşmelerine, ani tansiyon düşmelerine kadar birçok olumsuz etkiye yol açmaktadır. O yüzden diyetin, uzman kişiler tarafından yazılmasından yanayız. İnternetten gündelik diyetlerin kullanılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

"KİLO VERMEK İSTEYEN İNSANIN KİLOSUNA GÖRE DİYET HAZIRLANIR"
Karaca, diyetin kilo vermek isteyen insanın kilosuna göre hazırlanması gerektiğini belirterek, "Daha hızlı kilo vermek adına yapılan yanlışların başında az yemek gelir. Az yiyerek metabolizma hızımızı daha da yavaşlatırız. Biz kilo vermek isteyen insanın yiyeceği miktarı kilosuna göre belirleriz. Örneğin 120 kiloluk birine 800-900 kalorilik bir diyet verirsek hem tansiyon hem de şekerde oynamalara neden oluruz. Ayrıca verdiği kiloları fazlasıyla geri alır. O yüzden kişiye göre diyet, öğün atlamadan düzenli aralıklarla az az ve sık sık yiyerek yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
Hızlı kilo vermenin zararlarına da değinen Karaca, "Hızlı kilo vermek, kalbe zarar verir. Tansiyondan kalbin büyümesine kadar hızlı kilo vermenin zararları vardır. Özellikle kasları eritebilir. Çünkü yağ depoları eridikten sonra direk kaslardan erimeye başlayacaktır. Bu da kas kayıplarına neden olabilir" dedi.
Karaca, spor ve egzersizin belirli zamanlarda ve düzenli olarak yapılması gerektiğini kaydederek, "Spor ve egzersiz yemekten hemen önce ya da sonra değil de ya yemekten 1-2 saat önce ya da yemekten 1-2 sonra yapmak doğrudur. Kişinin yaşı, boyu, kilosu ve cinsiyetine göre spor ve egzersiz saati değişiklik göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"SU İÇEREK KİLO VERMEYE ÇALIŞMAK DOĞRU DEĞİL"
Sadece su içerek kilo verilemeyeceğini dile getiren Karaca, "Toplumumuzda, su içerek kilo vermek gibi bir hassasiyetimiz var. Su, kilo vermeye yardımcıdır. Su, kilo verdirmez. Su, vücutta kırılan yağların idrarla atılmasına sebep olduğu için kilo vermede çok önemli bir rol oynar ama sadece su içerek kilo vermeye çalışmak doğru değildir. Diyet ile birlikte düzenli su tüketimi kilo verdirebilir" diye konuştu.

20_AGUSTOS_DIYET_YAPARKEN_DIKKAT_EDIN paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BESLENME VE DİYETİSYEN UZMANI KUDRET KARACA: