21 Mart 2014 Cuma, 21:29
“BEYDAĞI’NA 3 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”
Elazığ Orman İşletme Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya’da 2 milyon 52 bin TL Or-Köy kredisi kullandırıldığını belirterek, “Beydağı Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde 3 milyon 67 bin 500 adet fidan dikimi yapılmıştır” dedi.
21 Mart Dünya Orman Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Malatya’da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Elazığ Orman İşletme Bölge Müdürü Ziya Polat, “Malatya Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2014 yılında 4 bin hektar Erozyon Kontrol Tesis çalışması verilmiştir ve şuanda toplam programın tamamı ihale aşamasında olup Nisan ayı içerisinde arazi hazırlıklarına başlanılacaktır. Sene sonuna kadar verilen program bitirilecektir.
14 bin 600 hektarlık Erozyon Kontrol Bakım programı gelmiştir. Şuanda 2 bin 750 hektarlık kısmı bitirilmiş olup ve sonbahar ekim dikim sezonunda tüm program gerçekleşmiş olacaktır.
100 hektar Ağaçlandırma Tesis programı ve 400 hektarlık Ağaçlandırma Bakım programı tamamı yılsonuna kadar gerçekleşmiş olacaktır. 200 hektarlık Rehabilitasyon Tesisi ve bin hektarlık Rehabilitasyon Bakım programı bulunmaktadır. Kurumumuz mühendisleri tarafından 4 bin hektar Etüt Proje yapımı yılsonuna kadar bitirilmiş olacaktır. 200 hektar Mera Islah programı bulunmaktadır.
Kamu kurum kuruluşları ve gerçek kişilerce özel ağaçlandırma çalışmaları halen devam etmektedir. Or-Köy çalışmaları kapsamında, köylüleri kalkındırma amacıyla süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık ve güneş enerjisi kredileri verilmektedir. Belirlenen kredileri sene sonuna kadar tamamı ihtiyacı olan köylülere kullandırılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
“2013 yılında Beydağı Ağaçlandırma Projesinde 500 hektar çalışma Erozyon Kontrol çalışması yapılmış olup ve İl genelinde toplam 5 bin 600 hektar Erozyon Kontrol Çalışması yapılmıştır ve bu çalışma yapılan alanlara 3 milyon 67 bin 500 adet fidan dikimi yapılmıştır” diyen Polat, açıklamasını şöyle tamamladı:
“10 bin 150 hektar Erozyon kontrol Bakım çalışması yapılmıştır. Bin 550 hektar Rehabilitasyon Tesisi çalışması yapılmıştır. 150 hektar Ağaçlandırma Tesis ve 550 hektar Ağaçlandırma Bakını çalışması tamamlanmıştır. 4 bin 100 hektar Etüt programı 13 bin 985 hektar olarak gerçekleşmesi olmuştur.
Or-Köy çalışmaları kapsamında, köylüleri kalkındırma amacıyla süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık ve güneş enerjisi kredileri verilmektedir. Belirlenen kredileri sene sonuna kadar tamamı ihtiyacı olan Orman Köylülerine (Or-Köy) 2 milyon 52 bin TL Or-Köy kredisi kullandırılmıştır.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“BEYDAĞI’NA 3 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”