20 Mart 2014 Perşembe, 21:44
BİLİM ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
 Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması sonuçları açıklandı ve ödül töreni düzenlendi.
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, 8 ilin 565 proje ile başvurduğu ve elemeler sonucunda 100 projenin belge sergisine katıldığı aşamayı anlatıp, “İnşallah imkanlarınız daha iyi olur ve daha güzel projeler hazırlarsınız. Eğitim sistemini biraz daha iyileştirip, sizlerin boş zamanlarını biraz daha çoğaltarak, bu tür kendi kabiliyetlerinizi hem keşfe hem de geliştirmeye yönelik çalışmalarda size fırsat sağlamamız lazım ” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise şunları söyledi:
“Sporun alt yapısında nasıl iyi sporcular yetişiyorsa Türkiye’de iyi bilim insanları da sizlerin arasından çıkacaktır. Biz de İnönü Üniversitesi olarak bilim insanı yetiştirmede azama çaba gösteriyoruz.”
Rektör Yardımcısı ve Bilim Şenliği organizatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir de, “TÜBİTAK’ın 12 bölge merkezinde düzenlediği yarışma; Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yapılmıştır” diyerek, bölgeden 8 il’in katıldığı yarışma sonunda birincilerin Ankara’daki final yarışmasına katılacağını vurguladı.
“Bölgeye ait proje sayısı 405 iken bu yıl sayı 568'e yükselmiştir. İl bazında baktığımızda özellikle merkez okulların yanında ilçelerden de katılımın sağlanmış olması bizi son derece memnun etti. Bu başarının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini ümit ediyorum” diyen Özdemir, “TÜBİTAK'ın 12 bölge merkezinde düzenlediği yarışmada, Malatya bölgesi olarak Adıyaman (49), Bingöl (15), Diyarbakır (69), Elazığ (78), Malatya (215), Mardin (25), Şanlıurfa (91) ve Tunceli (26) illerinde bağlı olduğu bölge merkezimize toplam 568 proje başvurusu olmuştur.
Bu projeler bölgeye bağlı üniversitelerin farklı dallarından 30 öğretim üyesinden oluşan jüriler tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda 100 proje Malatya bölge sergisine davet edilmiş olup 14 tanesi 5-9 Mayıs 2014 tarihlerinde finalist olarak Ankara sergisine katılacaktır. Proje sergisi sürerken Malatya'dan ve bölge illerinden çok sayıda ziyaretçi sergiyi gezmiştir” ifadelerini kullandı.
5-9 Mayıs 2014 tarihlerinde finalist olarak Ankara sergisine katılacak birinci projeyi yapan okullar şunlar:
“Diyarbakır Ergani Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Lütfü Gün Meslek Lisesi, Elazığ Özel Doğa Anadolu Lisesi, Malatya Bahri lisesi, Tunceli Özel Munzur Fen lisesi, Diyarbakır Bağlar KİPTAŞ Meslek Lisesi, Elazığ Özel Doğa Anadolu Lisesi, Malatya Özel Rahime Batu Fen Lisesi, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Anadolu Lisesi ve Çağlayan Murat Fen Lisesi, Adıyaman Altınşehir Anadolu lisesi, Elazığ Karakaya Fen lisesi, Malatya Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi ve ve Malatya BİLSEM, Malatya Anadolu Lisesi ve Malatya BİLSEM, Malatya Bahçebaşı Anadolu Lisesi.”
Ödülleri, Vali ve Rektörün yanı sıra, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Kavuk, Milli eğitim müdür Vekili Mahmut Berk, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran ile diğer STK temsilcileri verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BİLİM ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ