24 Ağustos 2015 Pazartesi, 11:47
'Bin 680 Kişiye Egzersiz Reçetesi'
'Bin 680 Kişiye Egzersiz Reçetesi'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın Kültür ve Spor Merkezi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezi, 10 ayda bin 680 kişiye özel egzersiz reçetesi sundu. 

Sağlık Bakanlığınca Türkiye geneline yaygınlaştırılması hedeflenen Sağlıklı Yaşam Merkezi, Malatya’da başarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi, özellikle kadınlara yönelik olarak kilo kontrolü ve daha kaliteli yaşam koşullarını sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Afyonkarahisar’dan sonra pilot uygulama olarak kurulan ilk merkezlerden biri olan Sağlıklı Yaşam Merkezi, doktor, diyetisyen, hemşire ve ebeden oluşan uzman personeliyle hizmet sunuyor.

Görev yapan personelin, Afyonkarahisar’da düzenlenen “Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı kapsamında Uygulamalı Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama Eğitimi” aldıktan sonra hizmete başladığı merkezde; şeker ölçümü, detaylı vücut analizleri, son teknoloji ürünü cihazlarla yapılıyor. Muayene ve tetkiklerden sonra uzman doktor ve diyetisyen tarafından kişiye özel egzersiz reçetesi hazırlanıyor. Kuruluşunun üzerinden geçen 10 ay gibi kısa bir sürede bin 680 kişiye hizmet sunan merkez, eğitim çalışmaları da gerçekleştiriyor. Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde bayanlara yönelik obezite, hijyen, akılcı ilaç kullanımı gibi çeşitli konularda verilen eğitim seminerleri zaman zaman farklı mekanlarda da düzenleniyor.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'Bin 680 Kişiye Egzersiz Reçetesi'