14 Şubat 2015 Cumartesi, 17:10
"BİR SİYASİ FİKİRLERİ, GÖRÜŞLERİ YOK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Çözüm süreci diye adlandırılan süreç büyük Türkiye sevdalarının, davalarının önemli taşlarından biri" dedi.

AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Şentop, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında 3 Müslüman gencin başlarından vurularak öldürüldüğünü anımsatarak, "Cumhurbaşkanımız, kurucu başkanımızın Güney Amerika ziyaretinde Amerika Birleşik Devletlerinde sadece Müslüman oldukları için katledilen 3 Müslüman kardeşimizin katli hadisesi üzerine Amerika Birleşik Devletleri'ne hiç bir tepki verilmediğinde dünyada tek bir delikanlı ses çıktı. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'niye susuyorsunuz'? Aradan 72 saat geçmiş, 72 saat sonra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama bir yazılı açıklama yaptı" diye konuştu.

 

"KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"

Çözüm süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Şentop, "Herkes Kürt sorunu konusunda ne yapılması gerekirdi onu biliyordu ancak kimse bunun üzerine gidecek ve çözecek kararlılığı gösteremiyordu. Kim gösterebilir bunu? AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan. Ancak onun öncülüğünde Türkiye böyle bir sürecin içine girebildi. Bütün manipülasyonlara rağmen, bütün entrikalara rağmen hala kararlılıkla bu süreç devam ediyorsa AK Parti ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu işin içinde var da ondan devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

"BİR SİYASİ FİKİRLERİ, GÖRÜŞLERİ YOK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Semin Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Şentop, 7 Haziran genel seçiminin ana temasının yeni anayasa olacağını söyledi.

DoubleTree By Hilton'da Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda konuşan Şentop, AK Parti'nin seçimden seçime çalışmaya başlayan bir parti olmadığını ifade etti.

Şentop, diğer siyasi partilerin seçimlere bir kaç ay kala, sağdan soldan dolma akıllarla seçimlere hazırlanmaya çalıştıklarını iddia ederek, "Biz, sandıklar kapandığı zaman bir sonraki seçimin startını veriyoruz" dedi.

AK Parti'nin Türkiye'nin üyeleri ve teşkilat mensupları itibariyle en büyük partisi olduğunu ifade eden Şentop, "AK Parti'nin üye sayısı 9,5 milyonun üzerinde. CHP'nin üyesi 800 bin, MHP'nin ise 300-400 bin civarında. Bütün siyasi partilerin üye sayısını toplarsanız, AK Parti'nin üyelerinin yüzde 10'ununa tekabül ediyor. Böyle bir Türkiye tablosu var. AK Parti, Türkiye'nin en iyi teşkilatlanmış ve kurumsallaşmış partisi" şeklinde konuştu.

Şentop, AK Parti'nin 13 yıl içerisinde 23. istişare ve değerlendirme toplantısını yaptığını anımsatarak, CHP'nin ise 90 yıllık bir parti olmasına karşın 5. istişare ve değerlendirme toplantısını yaptığını kaydetti.

Diğer partilerin Türkiye'yi yönetmeye dair hiçbir fikirlerinin olmadığını dile getiren Şentop, şunları söyledi: "Bir siyasi fikirleri, görüşleri yok. 'AK Parti kazanmasın ne olursa olsun' düşünceleri var. Türkiye'de bu kurucu değil, yıkıcı siyasettir. Dolayısıyla hiçbir şeye bakmayalım bu Türkiye tablosu, Türkiye'yi AK Parti'nin yöneteceğini, diğer partilerin yönetme şansının hiç bulunmadığını gösteriyor. Türkiye'yi yönetmeye dair hiçbir fikirleri yok. Tek meseleleri 'AK Parti kazanmasın' o zaman gel sen kazan. Kazanırlarsa ne yapacaklarını da bilmiyorlar. O nedenle kazanmakta istemiyorlar. Böyle siyaset olmaz. Olmayacağını onlarda biliyorlar ama son defa deneyecekler. 7 Haziran 2015 seçimleri bir

bakımdan onların son denemesi olacak. Bundan sonra Türkiye'de gerçekten siyaset yapan muhalefet partileri de olacak. Buna 7 Haziran seçimleri zemin hazırlayacak."

Şentop, çalışmaları yaptıkları toplantılarla gözden geçirdiklerini belirterek, "Bizim çalışmamız lazım. Çünkü bizim bir hedefimiz, meselemiz, davamız var. Nedir o? Bu milleti eskiden olduğu gibi itibarlı bir millet ve devletimizi itibarlı bir devlet haline getirmek. Bölgemizde ve dünyada gerçekten sözü dinlenir, itibarlı bir ülke olarak Türkiye'yi görebilmek. Bu konuda büyük mesafeler aldık. Bunun birçok örneğini yaşadık, yaşıyoruz. Bunu daha kararlı hale getirecek adımları da atmak istiyoruz. 7 Haziran 2015 seçimleri bu bakımdan AK Parti'ye verilecek desteğin, Türkiye'ye verilecek destek olduğunu bir daha gösterecek" diye konuştu.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçiminin Türkiye tarihindeki en önemli seçim olduğunu dile getiren Şentop, genel seçimde ana temalarının yeni anayasa olacağını kaydetti./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"BİR SİYASİ FİKİRLERİ, GÖRÜŞLERİ YOK"