07 Nisan 2014 Pazartesi, 10:43
BOSNA-HERSEK’İN BAĞIMSIZLIĞININ YILDÖNÜMÜ
 Malatya Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı, eğitim masasından sorumlu il başkan yardımcısı eğitimci Harun Turgay, “Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini en mükemmel seviyeye çıkarmak, her alanda gelişme kaydetmesine kilometre taşı olmak isteğimizdir” dedi.
Harun Turgay, Bosna Hersek’in bağımsızlığının yıldönümü nedeniyle yaptığa açıklamada, Bosna-Hersek halkının bağımsızlık uğruna başlattığı zorlu ve çetin mücadeleyi hatırlattı. Turgay, 3 Mart 1992'de ‘Bağımsızlık kararı’ alması ile sonuçlanan Bağımsız Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nin 6 Nisan 1992'de önce Avrupa Birliği ve ABD tarafından tanındığını daha sonra 22 Mayıs’ta da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edildiğini ifade etti. Harun Turgay, şunları söyledi:
“Alperen Ocakları olarak; uzun ve köklü bir tarihi geçmişe sahip Türkiye-Bosna-Hersek ilişkilerini en mükemmel seviyeye çıkarmak, her alanda gelişme kaydetmesine kilometre taşı olmak isteğimizdir. Bosna Hersek’in bağımsızlığının yıldönümü münasebetiyle bir kez daha, Bosna halkının milli bilincinin oluşmasında, Bosna’da Türk sempatizanlığının artmasında önemli yeri olan ve bağımsızlığın kazanılmasında etkin rol oynayan büyük İslam düşünürlerinden “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç'i ve Srebrenitsa olmak üzere bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
Turgay, Alperen Ocakları'nın şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de Bosna-Hersek halkının yanında yer almaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BOSNA-HERSEK’İN BAĞIMSIZLIĞININ YILDÖNÜMÜ