16 Mart 2017 Perşembe, 15:00
Bu millet bunlara dersini 16 Nisan'da sandıkta verecektir.
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Malatya Valiliği tarafından düzenlenen ‘İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'na katıldı. 
Bir otelde gerçekleşen buluşmada konuşan Kurtulmuş 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplumda oluşan talep üzerine anayasanın değiştirilmesi için gerekli adımların atıldığını ifade eden Kurtulmuş, “Bu anayasa referandumuna gidilmesi dahi Türkiye demokrasisin gelişmesini göstermesi bakımından önemlidir" ifadelerine yer verdi.
Mevcut sistemde siyasi partilerin kolayca kapatılma imkanının olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Hem adına demokrasi diyeceksiniz hem 67 yılda 68 siyasi partiyi kapatacaksınız. Bunlardan birisi de 2008'de kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalan AK Parti’dir. Eğer o gün bir tane oy daha olsa bugün AK Parti diye bir parti olmazdı” diye konuştu.
Geçmiş dönemlerde yaşanan çift başlılık sebebi ile ülkenin krizler ve darbeler yaşadığını dile getiren Kurtulmuş, Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu durumun da ortadan kalkacağını ifade etti. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının sıfır sorumluluğunun olduğunu belirten Kurtulmuş, “Hükümetin ve Başbakanın yüksek yetkileri var, çok yüksek sorumlulukları var. Dolayısıyla böyle bir şey olmaz. Bunları ikisini birleştiriyoruz, yürütmeyi tek elde topluyoruz. Bu tek adamlık değil. Yönetimde çift başlılığı önlemektir. Çatal, çomağın toprağa saplanmamasından bu kurtulmak içindir. Yönetimde tek başlı olacağız. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi kesilmeyecek, çok açık” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanının partili olmasından dolayı eleştirilerin olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Yahu Allah aşkına Türkiye'de ilk sefer mi Cumhurbaşkanı partili oluyor? İnönü partili değil miydi? Celal Bayar partili değil miydi? Turgut Özal partili değil miydi? Süleyman Demirel partili değil miydi? Onların hepsi partiliydi” dedi.
Türkiye’deki referandum kampanyasına Avrupa’daki siyasilerinde katıldığını aktaran Kurtulmuş, “Baktık ‘hayır’ kampanyasına Avusturya'nın Dışişleri bakanı katılıyor. Hollanda'da Wilders diye bir sapık adam katılıyor. Bu adam İslam’ın yasaklanması, Kuran'ın ortadan kaldırılması ve bütün yabancıların yurt dışı edilmesini savunan bir adam. Bakıyorsunuz Almanya'da bazı siyasiler, bazı yayın organları bu işe katılıyor. Bakıyorsunuz Türkiye'deki bir takım yayın organları hayır kampanyası yaptığı gibi herhalde onların gücü yetmediğini düşünüyorlar, Avrupa'dan yeni yayın organları da hayır kampanyasına katılıyor. Hoş geldiler sefa getirdiler. Bu millet bunlara dersini 16 Nisan'da sandıkta en güzel şekilde vermesini bilecektir inşallah.” diye konuştu.
Dünyadaki yanlış gidişata meydan okuyan bir Türkiye’nin istenmediğini dile getiren Kurtulmuş, “Dünyadaki mazlum milletlerin dertleriyle dertlenen bir Türkiye istemiyorlar. 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan bir Türkiye istemiyorlar. Yüzümüze 'Ne iyi yapıyorsunuz, ne büyüksünüz' deyip sırtımızı sıvalayacaklarını zannediyorlar ama bir taraftan da diyorlar ki 'Ya bu Türkler tarih boyunca kim gelirse Anadolu toprakları üzerine alıyorlar, kabul ediyorlar, kendi topraklarına kabul ediyorlar.' Bunlar ekonomik olarak güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bunlar istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bu millet bunlara dersini 16 Nisan'da sandıkta verecektir.