18 Ağustos 2016 Perşembe, 12:36
Bu müze hem eğlendirecek hem bilgilendirecek
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bölgesinde bir ilk olan proje hayata geçiriliyor. Kurulum çalışmaları son aşamaya gelen “Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi” eğlendirirken bilgilendirecek. 
Bütünüyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip inşa edilen Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’ndaki 7 konaktan biri “Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi” olarak hizmet verecek. Hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen müzede, çocuk oyunlarının objeleri yer alıyor. Konakta çocukların, pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabilecekleri uygun araç gereçler temin edilerek yerleştirildi. Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi’ne Hacivat-Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat-Karagöz Sahnesi de kuruldu.
Müze, yerli üretim koleksiyon oyuncaklar, bez bebek koleksiyonu, çocuk kitaplığının yer aldığı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için vazgeçilmez özel bir merkez olmaya şimdiden aday. Ayrıca kütüphanesinde bir resim atölyesinin oluşturulduğu müzede çocukların dört mevsim ve ayları öğrenebilecekleri uzay odası da düzenlendi. 2 katlı ve 4 bölümden meydana gelen oldukça geniş kapalı alanıyla Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi’nin yakın zamanda hizmete sunulacağı öğrenildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bu müze hem eğlendirecek hem bilgilendirecek