08 Mart 2019 Cuma
Bu program için neden doğru adres Habertürk TV?

Bu program için neden doğru adres Habertürk TV?

08.03.2019 - 02:52 | Güncelleme: 



Gündemde belediye başkan adaylarının rakipleri ile televizyon programlarına çıkıp/çıkmama polemiği var.

Nereden, nasıl başladı bu polemik bilmiyorum ama yoğun mevzu olmasının nedeni Cumhur İttifakı’nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki’nin, “Tayyip Bey izin verirse Mansur Yavaş'la televizyonda tartışmak isterim" açıklaması üzerine oldu.

Siyaseten talihsizce bulduğum Özhaseki’nin bu açıklamasına önce rakibi Mansur Yavaş, “Biz izin falan almadan çıkarız" diyerek cevap verdi.

Ardından da hem Özhaseki’nin açıklamasını, “Partimizde öyle bir şey yok!” diyerek  telafi etmek, hem de sükseli bir çıkış yapmak için Cumhur İttifakı’nın İzmir Adayı Nihat Zeybekci’den; “Rakibim Tunç Soyer ile televizyonda tartışabilirim” salvosu geldi.

İstanbul adaylarına bu konu soruldu mu, herhangi bir şey dediler mi bilmiyorum ama bir gazeteci, bir iletişimci olarak söylüyorum…

Eğer böyle bir program projesi hayata geçirilebilirse hakikaten şahane olur.

Evet… Ekran farklıdır ve hele hele de rakiplerin karşı karşıya gelmesi her taraf açısından da risk taşır ama her ne olursa olsun sonuç harika olur.

Bakın çok kritik bir bilgi aktarıyorum… Biliyorsunuz ki Avrupa ve ABD gibi batılı ülkelerde seçim öncesi bu konseptteki programlar seçmenin izlemeye doyamadığı programlar olarak bilinir.

Oralarda bu tür programlar bir gelenek haline gelmiştir ve siyasilerin bu programlarda  varlık göstermesi de adeta bir zorunluluktur.

Çünkü yapılan araştırmalara göre seçmenin nihai kararını vermesinde bu tür programların inanılmaz belirleyici etkisi olduğu tespit edilmiş.

“Asla kazanamaz!” denilen bazı isimler öyle güzel performans sergilemişler ki rakipleri ile katıldıkları tv programlarında… Hem kendi hem de seçimin kaderini değiştirebilme gücünü elde etmişler.

Mesela ABD Başkanı Donald Trump’ı da zafere götürenin bu olduğu iddia ediliyor.

Olabilir de… Çünkü biliyorsunuz ki gerçekten de Trump’a kazanabileceği yönünde çok şans verilmiyordu.

Ancak Trump, 100 milyon izleyici rekoru ile ABD televizyon tarihine adını yazdıran o programda, rakibi Hillary Clinton’ın karşısında inanılmaz bir şey sergiledi ve o münazarada elde ettiği başarısı sayesinde de seçimin galibi oldu.

Sözün özü…

Çok çok iyi olur böyle bir program konseptinin hayata geçirilmesi.

Bu arada yeri geldi… Böyle bir program için en uygun televizyon kanalının da Habertürk TV olduğunu söyleyeyim.

Neden?

Çünkü bu konsepti taşıyabilecek başka bir tv kanalı yok maalesef.

Allahaşkına herkes elini vicdanına götürsün ve öyle cevap versin.

Tüm siyasi partilere eşit mesafede olan ve sadece bir tarafın değil… Dört bir taraftan insanların rahatlıkla gelip düşüncelerini paylaştığı izlenme oranları çok yüksek, kaliteli, akışkan ve de yaygın yayına sahip başka bir televizyon kanalı var mı?

Diğer kanallar ve oralarda çalışan meslektaşlarım alınmasınlar bu dediğim şeye ama onlar da biliyor ki şu konjonktürde izlediği tarafsız, hakkaniyetli, objektif yayıncılık ile Habertürk gerçekten parmakla gösterilen tek kanal.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bu program için neden doğru adres Habertürk TV?