09 Temmuz 2015 Perşembe, 18:56
Bunu Kime Şikayet Edeceksin?!

Kent içi araç trafik düzeninin sağlanmasında ve trafik ihlallerinin önlenmesinde sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesine ait belediye hizmet aracının, ‘Park etmek yasaktır’ tabelasının bulunduğu ve üstelik engelliler için rampa düzenlemesinin yapıldığı kaldırıma park etmesi ilginç bir görüntü oluştururken, manzarayı gören vatandaşlar ‘Kimi kime şikayet edeceksin’ şeklinde duruma tepki gösterdiler.

Malatya’da kent içi trafik kaosunun ve çözümsüzlüğünün trajikomik bir yansıması anlamına gelen olay İzzetiye Mahallesi Atmalı sokakta yaşandı.

Şehir içi trafiği düzenlemek, trafik sorunlarına çözüm bulmak ve trafiği denetlemekle yükümlü olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir hizmet aracı ‘Kaldırıma park etmeyin. Cezası 183 TL’dir’ tabelasının bulunduğu kaldırıma park etti. Üstelik söz konusu tabelanın altında, olası trafik ihlallerinin bildirilmesi için yazılan ‘444 51 44’nolu çağrı numarası, park ihlali yapan belediye hizmet aracının üzerinde de yer alıyor.

“Park yasağını ihlal etmekle’ yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi hizmet aracı, bir de engellilerin akülü araçlarıyla kaldırıma çıkmalarını sağlayacak olan engelli rampasını da ihlal ederek, trajikomik bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oldu.

Durumu gören vatandaşlar ‘Ekmek parasının peşinde koşan bir seyyar satıcıya veya kaldırıma bir tabure koyan  esnafa göz açtırmayan Malatya Belediyesi, kendisi park yasağına uymayarak kaldırımları işgal ediyor. Üstelik, vatandaşların bu ihlalleri belediyeye bildirmesi için park yasağını belirten tabelaların üzerindeki çağrı numarası, bu ihlali yapan belediye aracının üzerindeki numarayla aynı. Vatandaş şikayet hakkı kullanacaksa kimi kime şikayet edecek?’ sözleriyle duruma tepki gösterdi./MALATYA HABER

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Bunu Kime Şikayet Edeceksin?!