12 Şubat 2014 Çarşamba, 15:02
BURSA BİLDİRİSİNE MAZLUM DER MALATYA ŞUBESİ’NDEN DESTEK
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi, Müslümanların birliği Kürt sorununun çözümü için sonuç bildirisine destek verdi.
MAZLUM DER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Cumali Yiğit, Kaya Gümüşel, Mehmet Karaman’ın katılımıyla dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Doğu Batı Kardeşlik Platformu İttihad-ı İslam tarafından yapılan sonuç bildirgesi hakkında bilgi verildi.
MAZLUM DER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cumali Yiğit tarafından yapılan basın açıklamasında, Doğu Batı illeri arasında Kürt sorununun çözümü ve kardeşliğin tesisi için 2009 yılından beri çalışan Doğu Batı Kardeşlik Platformu İttihad-ı İslam (Müslümanların Birliği) konusunun masaya yatırıldığını bildirdi.
Yiğit, “31 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen etkinliğe, MAZLUM DER Malatya Şubesi olarak katıldık. 30 il ve 35'e yakın sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Bursa’da gerçekleştirilen, Kürt sorunu İttihad-ı İslam müzakereleri sonrasında sonuç bildirgesi yayınlandı Yayınlanan sonuç bildirgesini halkımızın ilgisine takdim ederiz” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BURSA BİLDİRİSİNE MAZLUM DER MALATYA ŞUBESİ’NDEN DESTEK