17 Haziran 2015 Çarşamba, 12:45
'BÜTÜN KAPILAR AÇIK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, koalisyon ve yapılacak bir erken seçimle ilgili istişarelerin devam ettiğini belirterek, bütün kapıların açık olduğunu söyledi.

Malatya Adliyesi'ne gelerek mazbatasını alan Çalık, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye için önemli bir tarih ve dönüm noktası olduğunu ifade eden Çalık, "Seçim kampanyasını yürütürken tek başına iktidarın bu ülkeye kazandırdığı değerleri milletimizle paylaştık. 12 yılda tek başına iktidarda ekonomiyi, ulaşımı, sağlığı milletimize hizmete dönüştürmek için çok önemli yollar kat ettik. En önemli kazanımımızda 'demokrasi' dedik. 7 Haziran 2015 seçimleri milletin iradesinin sandığa yansıdığı gündü. Millet vermiş olduğu oylarla Türkiye'de birinci partiyi, AK Parti yaptı. 13 yıl boyunca girdiğimiz her seçimde bir kez daha birinci parti olarak çıktık" diye konuştu.

Çalık, 'bu ülkenin birinci partisi, AK Parti'dir' ifadesini kullanarak, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte 8 Haziran'dan itibaren bütün istişare mekanizmasını çalıştırarak, ülkenin sesi ve kulağı olan vatandaşlarla anket yaparak, geniş yelpazede istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Bütün kapıların açık olduğunu dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Koalisyon yapılabilecek zeminde, bunun dışında kalabilecek erken seçime gidilecek zeminde dahil olmak üzere açık. Bütün görüşmeler yapıldı. Dün sayın Başbakanımız ile 8 kuruluşumuz görüşme yaptı. Biz, milletimizin menfaatinin olduğu yerde, milletimizin kazanacağı yerde, AK Parti'nin kaybetmesine razıyız. Milletimiz kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız. Ama milletimiz AK Parti'ye, 'sen birinci partisin, milletin iradesine bir kez daha sahipsin ve hükümet olarak da görev almanız gerekir' mesajını verdi. Yumrukların tamamen açılması, silahlarında tamamen gömülmesi üzere koalisyon görüşmelerimizi yapıyoruz. Bundan sonrada görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Şuan parti içi ve milletimizle istişarelerimiz devam ediyor."

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili de açıklamada bulunan Çalık, "Süleyman Demirel, 9. Cumhurbaşkanı ve bir döneme şahitlik etmiş. Allah rahmet eylesin, bir dönem kapandı. Çok fazla şeye tanıklık etti. İnşallah bundan sonra o dönemlerde yaşanan, başta darbeler olmak üzere hiçbiri yaşanmaz. Ülkemiz, milletimiz siyasetçilere ve devlet adamlarına karşı her defasında vefası olmuştur, Demirel'e de vefalarını göstermişlerdir. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Çalık, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararını da değerlendiren Çalık, şunları söyledi: "Mursi, Mısır'ın ilk seçilen Cumhurbaşkanı. Yüzde 52 oyla Mısır'da Cumhurbaşkanı seçildi. Ortadoğu'da başlayan Arap Baharı, Tunus'ta başlayıp tüm Ortadoğu'ya yayıldı ve Müslüman coğrafyasında maalesef çok büyük acılar yaşandı. 'Mısır'a demokrasi getiriyoruz' diyen dünya devletleri, şimdi idam kararına sessiz kalıyorlar. Dün ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, idam kararının uygulanması yönünde bir beyanda bulundu. Çok şaşırdım. BM'nin bugüne kadar bütün mağdur ve mazlumların yanında olduğu yönündeki açıklamalarına rağmen ne Suriye için bir ses verdiler ne Muhammed Mursi için bir ses verdiler. İlk kez dün Ban Ki-mun, idam kararının uygulanmamasına dair açıklamalarda bulundu. Biz, mağdurum ve mazlumun her daim yanındaydık. Bir kez daha Sisi'nin karşısında olduğumuzu dile getirdik. İdam kararı bir kez daha onaylandı. 2 ayrı dava tekraren onaylanmış vaziyette. Milletin vicdanında bu asla kabul görmemiştir. Müslüman coğrafyasını da çok ciddi manada üzüntüye boğmuştur. Demokrasinin kazanması lazım, insanlığın kazanması lazım, ümmetin kazanması lazım. Dolayısıyla Mursi'nin idam kararının asla uygulanmaması gerekir. Tüm dünyanın ayağa kalkması gerekir. Hiç kimsenin buna sessiz kalma imkanı ve ihtimali yok. Bütün dünya ayağa kalkmalı. Hele de BM üyesi güvenlik konseyinin 5 üyesinin hepsinin ayağa kalkması gerekir, Amerika başta olmak üzere."

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'BÜTÜN KAPILAR AÇIK'