02 Ekim 2014 Perşembe, 16:39
BÜYÜKBAŞ KURBANLIK HAYVANIN KİLOSU 11 TL’YE KADAR DÜŞTÜ
Kurban Bayramı yaklaşırken, büyük baş kurbanlık hayvan fiyatının bir ay öncesine göre biraz düştüğü bildirildi. 
Malatya’da Veteriner Hekim Hüseyin Pektaş, kendisinin işletmesinde büyük baş kurbanlık hayvanının canlı kilosunu 13 TL’ye kadar, 2 yaşından küçük büyük baş satanların canlı kilosunu 11 TL’ye kadar verdiklerini söyledi. Bunun da dinen caiz olmadığını söyleyen Pektaş, “Büyük baş hayvanın 2 yaşını doldurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Pektaş, “ Kurbanlık hayvan piyasası illere göre değişmektedir. İlimizde 11 ile 13 TL arasında devam ediyor. Şu anda hayvan bakımından sıkıntı görünüyor. Ancak, her sene biraz daha hayvan sayısı bakımından geriye gidiyoruz. Yetişmiş, 2 yaşın üstünde hayvan materyalinin sıkıntısı seneye daha fazla görünüyor gibi. Bu konuda önerimiz, kendi hayvanımız kendimize yetecek durumda olmadığından dışarıdan, kesimlik değil besilik hayan getirilmesini istiyoruz.
Sayısal eksikliği tamamlamak için bu önerimizi sunuyoruz. Eğer getirilmezse, fiyatlar yükselir ve önümüzdeki yıl kurbanlık hayvan bulunması güçleşir” şeklinde konuştu.
“Örnek vereyim, geçen yıl Kurban Bayramı’nda 15-16 TL’ye kesilen karkas hayvan etin fiyatı şu anda 20-21 TL civarında seyretmektedir. Batıdaki illerimizde 22.50 TL’ye -kadar çıkmış durumdadır. Eğer dışarıdan besilik hayvan getirilmediği sürece et fiyatının yükseleceğini tahmin ediyoruz” diyen Pektaş, ithal besilik gelirse, kendi öz kaynak hayvanlar ise 2 yaşını doldurduktan sonra tüketime sunulmuş olacağını vurguladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BÜYÜKBAŞ KURBANLIK HAYVANIN KİLOSU 11 TL’YE KADAR DÜŞTÜ