19 Eylül 2014 Cuma, 15:01
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE AKILLI TAHTA DÖNEMİ
Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, yenilikleri eğitimde de hizmete sunuyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı eğitim ve okuma merkezlerinde “Akıllı Tahta” uygulamasına başlanıyor. 
Semt konakları ile okuma ve eğitim salonlarına kurulumu gerçekleştirilen akıllı tahtalarla eğitim faaliyetlerinde çıtanın yükseltilmesi hedefleniyor. Ortaokul öğrencilerini, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve okuma merkezi dersliklerine akıllı tahta kurulumunu yaptı. Teknolojik yenilikleri öğrencilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, akıllı tahtalarla öğretmenlerin daha etkili ders anlatımını sağlayarak öğrencilerin aldıkları derslerle daha başarılı olmalarına imkan sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesiyle uyumlu akıllı tahtalarla, derslerde daha çok verim alınması amaçlanıyor.
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, akıllı tahtaların kullanımıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak hizmet içi eğitim semineri düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH Projesi Eğitmeni Mehmet Şimşek’in verdiği seminerle eğiticilere akıllı tahta kullanımı anlatılıyor. 2 gün sürecek seminer sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin tüm eğitim ve okuma merkezlerinde akıllı tahta kullanımına başlanacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE AKILLI TAHTA DÖNEMİ