29 Mart 2023 Çarşamba, 16:19
Büyükşehirin Yanına 338 Adet Dükkan Yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanında 338 adet dükkandan oluşan bir esnaf çarşısı yapımına başlanıldığını duyurdu 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal mera hesabından yaptığı açıklama da, “11 ilimizin normale dönmesi, şehrin canlanması için ticari hayatın devamlılığı önemli! Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz.” ifadelerini kaydederek, Malatya’da yapılan çalışmaları gösterin bir video paylaştı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanındaki alanda yapılacak olan 338 adet dükkan ile ilgili çalışmaların ve proje detaylarının paylaşıldığı video da, “Malatya’da depremin ardından işyerleri hasar gören esnafın ekonomik hayata yeniden dahil olması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Emlak Konut eliyle geçici işyerlerinin yapımına başladı. 26 bin metrekarelik alanda işyerlerinin her biri 25 metrekare olacak.” denildi. 

Proje Müdürü Barbaros Kosuf, “Yaklaşık 26 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Burada biz 338 tane tamamen çarşı havası şeklinde dükkan imal edeceğiz. Proje kapsamında öncelikle temellerimizi döküyoruz. Ondan sonra çelik yapıları yaptıktan sonra altta ve üstte çelik saçlarla çatıların ve cephelerin montajını yapıyoruz. Pis su, yağmur suyu, elektrik, telekom bütün alt yapıyı da hazırlayacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz.” şeklindeki bilgileri paylaştı.

 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Büyükşehirin Yanına 338 Adet Dükkan Yapılıyor