31 Mayıs 2015 Pazar, 16:32
ÇALIK, SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti iktidarları döneminde tarım ve hayvancılığa ciddi desteklerin verildiğini söyledi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Doğu Garajı ve Kasap Pazarı'nda esnaf ziyaretlerinde bulunan Çalık, Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Çalık, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Doğu Garajı ve Kasap Pazarı'nı gezdi. Esnaf ve vatandaşların büyük ilgisi altında ziyaretlerde bulunan Çalık, esnaflarla birlikte 6 işareti yaparak, genel seçimde Malatya'dan 6 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.
Çalık, daha sonra Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Çalık, tarımla ilgili değişimlerin çok net hissedildiğini ifade etti.Gerek tarım gerekse de hayvancılık alanında büyük desteklerin yapıldığını kaydeden Çalık, "Geçmiş dönemlerde karneyle 25-50 litre mazot alınıyordu. Sadece karneyle mazot alınan bir Türkiye'den tarımda 52 kalemin desteklendiği bir Türkiye oluştu. Eski Türkiye artık geride kaldı. Mazota ilk desteği 12 yıllık iktidarımız döneminde biz verdik" dedi.
Çalık, Nisan ayı içerisinde iki defa don hadisesinin yaşandığını anımsatarak, "Yaşanan don hadisesi nedeniyle oluşan hasarlar yüzde 30 ila 80 arasında değişiyor. 2014 yılında yaşanılan zarardan sonra bu senede böyle bir afetin yaşanması, çok ciddi manada üzüntü vericiydi. Borçların ötelenmesine rağmen herkes kara kara düşünüyor ve gittiğimiz her yerde de bu sorunla karşı karşıyaydık. Sayın Başbakanımıza dosyamızı sunduk ve taleplerimizi ilettik. Bu noktada Sayın Başbakanımız dondan etkilenen çiftçilerimizin zararlarının karşılanması üzere bakanlarımıza talimat verdi. 40 bin çiftçimiz var, aileleriyle beraber 100 bin insanı direk olarak ilgilendiriyor. 780 bin nüfusu da endirekt ilgilendiriyor. Her alana kayısının dokunduğunu biliyoruz. Dolayısıyla verilecek destek bizim için önemliydi, Sayın Başbakanımıza da ilettik ve Malatya mitinginde hemşehrililerime beklediği müjdeyi verdi. Dondan etkilenen vatandaşlarımızın zararlarını karşılamak üzere AFAD'dan para, Malatya Valiliği'ne nakil edilecek ve çiftçilerimizin zararları karşılanacak" diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, AK Parti iktidarları döneminde tarıma ciddi desteklerin verildiğini kaydetti. Geçmiş dönemde sadece 3-5 kalemde desteklerin verildiğini ancak AK Parti iktidarlarıyla birlikte 52 kaleme çıktığını ifade ederek, tarımda her alanda desteklemenin yapıldığını söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÇALIK, SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR