05 Mayıs 2014 Pazartesi, 17:53
ÇALIK, ULUSAL SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİ KURULTAYI’NA KATILDI
AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Öznur Çalık, Ankara’da düzenlenen 2. Ulusal Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultayı’na katıldı. 
2. Ulusal Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultayı kapsamında düzenlenen Kadın Statüsü ve Sosyal Hizmet konulu panele Milletvekili Çalık başkanlık etti. Çalık, kadınların toplumda politik, ekonomik, sosyal, kültürel, hukuki, eğitsel anlamda birçok sorunla karşı karşıya kaldığını, yıllardan beri çözüm bekleyen çok önemli sorunlara AK Parti döneminde çözüm üretildiğini ve çözümlerin uygulamaya konulduğunu belirterek, “Yıllardan beri kadınların çözümünü beklediği birçok soruna AK Parti iktidarları döneminde politikalar üretilmiş ve bununla beraber yasal düzenlemeler hayata geçirilmiştir” dedi.
Yaşanan sorunların sadece yasal düzenlemelerle hemen biteceğinin beklenilmemesi gerektiğini kaydeden Çalık, toplamsal anlamda sorunların çözümü için kültürel ve eğitim düzeyenin, politik bakış açısının bu konuda gelişmesinin de çok önemli bir nokta olduğunu ifade etti.
Panelde “Bürokraside kadınların yaşadığı sorunlar, avantajlar ve dezavantajlar”, “Kadının tarihte toplumdaki statüsü” ve “Erken evliliğin nedenleri ve sonuçları, çocuk gelinler” konularında bildiriler sonuldu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÇALIK, ULUSAL SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİ KURULTAYI’NA KATILDI