14 Temmuz 2015 Salı, 18:59
ÇALIK, “MİLLETİMİZ İÇİN TAŞIN ALTINA SADECE ELİMİZİ DEĞİL BEDENİMİZİ DE KOYARIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, hükümet kurma sürecine yönelik, “Görüşmelerden sonuç alamayıp, hükümet kuramadığımız takdirde sineyi millete döner, bir kez daha milletimize sizin karşınıza geldik deriz” ifadelerini kullandı.

 

Çalık, Adana İl Başkanlığı’nın daveti üzerine bu ilde bir dizi programa katılarak, Adanalı vatandaşlar ile iftar yaptı.

 

"SÜRECİN ÇOK İYİ OKUNMASI GEREKİYOR"

 

AK Parti Adana İl Başkanlığı ve Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen tarihi Taşköprü'de verilen iftar yemeğine katılmak üzere bu şehre gelen Çalık, iftar programından önce ziyaret ettiği AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda, 135 kimsesiz çocuğa yapılan kıyafet yardımına katıldı. Çalık, çocuklarla tek tek sohbet ederek kıyafet dağıttı. Ardından AK Parti Adana il yönetimi ile toplantı yapan Çalık, 7 Haziran seçimleri sonrası sürecin çok iyi okunması gerektiğini söyledi.

 

Çalık şöyle konuştu:  

 

“Biz geçen dönemlerde koalisyonun sıkıntılarını 7 Haziran öncesi tüm Türkiye ile paylaştık. Türkiye’ye yaşattıklarını, kaybettirdiklerini paylaştık. Ama buna rağmen milletimizin vermiş olduğu oy oranının hiçbir partiyi tek başına iktidara taşımadığını görüyoruz.  Bu sebeple tüm siyasi partilerin ellerini taşın altına koymaları gerekir. Tüm siyasi partiler oy aldıkları vatandaşlara ve millete karşı sorumluluklarının farkında olmalı. Ancak görüşmelerden sonuç alamayıp, hükümet kuramadığımız takdirde sineyi millete döner, bir kez daha milletimize sizin karşınıza geldik deriz.”

 

Çalık İl Başkanlığı’ndaki toplantının ardından, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, şehrin ekonomik yapısıyla ilgili bilgi aldı.

 

 

“MİLLETİMİZ HÜKÜMETSİZ KALMAYACAKTIR”

 

Sivil toplum kuruluşları ile toplantılarının ardından AK Parti Adana İl  Başkanlığı ve Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen tarihi Taşköprü'de verilen iftara katılan Çalık, iftarın ardından buradaki vatandaşlara hitap etti.

 

 7 Haziran seçimleriyle milletin ilk kez kendilerine "es" verdiğini dile getiren Çalık, "Bu 'es'le beraber biz koalisyon görüşmelerimize başladık. Milletimizden aldığımız mesajı yerine getirmek üzere yola çıktık" diye konuştu.

Koalisyonların ömürlerinin kısa olduğunu seçimlerden önce söylediklerini anlatan Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Madem milletimiz bizden koalisyon istiyor, o zaman biz milletimizi hükümetsiz bırakmamak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Taşın altına sadece elimizi değil bedenimizi koyuyoruz. Tüm siyasi partilerin de bu sorumlulukla hareket etmelerini temenni ediyorum. İstikrardan yana tavrını koyan milletimiz bu defa da bir kez daha AK Parti ile hükümetsiz kalmayacaktır."

 

Çalık'ın ziyaretlerine AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet ÜNÜVARFatma Güldemet SARIMehmet Şükrü ERDİNÇSadullah KISACIK ve AK Parti Adana İl Başkanı Firet Yeni de katıldı.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÇALIK, “MİLLETİMİZ İÇİN TAŞIN ALTINA SADECE ELİMİZİ DEĞİL BEDENİMİZİ DE KOYARIZ”