11 Mart 2017 Cumartesi, 15:53
Çalık;Terör örgütlerinin bu bölgedeki korku hegemonyasını tamamen yıktık”
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yıllarca PKK/FETÖ elbirliği ile Doğu ve Güneydoğu’da terörün güçlendiğini belirterek, “Dün Hakkari’de şehidimizin ailesinin yanındaydık. Acılarını birlikte paylaştık. Doğu ve Güneydoğudaki bütün vatandaşlarımızın yanındayız. Kürt halkının, Türk halkının ve bütün Türkiye’nin temsilcisi biziz. Terör örgütlerinin bu bölgede ilan etmiş oldukları korku hegemonyasını tamamen yıktık” dedi. 
Dün gece saatlerinde Hakkari’den helikopter ile Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberindeki Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan ve partililerle birlikte terör örgüütü PKK tarafından geçen yıl şehit edilen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun evini ziyaret etti. Daha sonra engelli aileleri ve yaşlı bir çifti ziyaret eden Çalık, Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek, referandum sürecini anlattı. Esnaf ve vatandaşları 16 Nisan’da 'Evet' demeye çağıran Çalık'a, esnaf ekmek arası Adana kebabı ve çay ikram etti. Açıklamalarda bulunan Öznur Çalık, “Sabah saatlerinde şehidimiz Aydın Muştu’nun ailesini ziyaret ettik. 8 çocuklu bir baba ve maalesef cani terör örgütü tarafından evinde çocuklarının gözü önünde şehit edildi. Bugün bizler emanetimiz olan ailemizi tekrar ziyaret ettik. Allah’a hamda olsun hem çok metanetliler hem de sağlam ve dimdik duruyorlar. Arkasından engelli evlatlarımız ile 110 ve 103 yaşında olan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Sosyal devlet anlayışını oturtalım istiyoruz” dedi.
Yaşlı çiftin ve engelli ailelerin ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Çalık, bunun yanında terörle mücadelenin de devam ettiğini vurgulayarak, “7 Hazirandan sonra terör örgütlerinin Türkiye’yi nasıl terörize ettiklerini ve uluslar arası güçler tarafından nasıl maşa olarak kullanıldıklarını hepiniz gördünüz. O günden itibaren saz çalarak sahnelere çıkan milletvekilleri ve PKK’nın meclisteki uzantılarının daha sonra yaptıkları açıklamaları gördünüz. Türkiye’yi her yerde kana bulamak istediler” şeklinde konuştu.
Bütün terör örgütlerinin el ele verdiğini belirten Çalık, “PKK/FETÖ el birliği ile Doğu ve Güneydoğuda terör güçlendi. Şimdi biz güvenlik güçlerimizle birlikte terör örgütlerine karşı sonuna kadar mücadele ediyoruz. Güvenlik tedbirlerimiz gereken her şekliyle devam ediyor. Bunun yanı sıra dün Hakkari’de şehidimizin ailesinin yanındaydık. Acılarını birlikte paylaştık. Doğu ve Güneydoğudaki bütün vatandaşlarımızın yanındayız Kürt halkının, Türk halkının ve bütün Türkiye’nin temsilcisi biziz. Dolayısıyla da terör örgütlerin artık bu bölgede ilan etmiş oldukları korku hegemonyasını tamamen yıktık. Hakkari’de Van’da milletin gözünde umut var ve terör örgütüne karşı mücadeleye doğu ve güneydoğulu bütün vatandaşlarımız hazır vaziyette. Terör örgütlerini lanetliyoruz. Onlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.
Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Çalık;Terör örgütlerinin bu bölgedeki korku hegemonyasını tamamen yıktık”