11 Mart 2017 Cumartesi, 14:45
Çalık:Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Üzümkıran köyünde ziyaretlerde bulundular.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekiler, Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Üzümkıran köyünde ziyaretlerde bulundular.
Çalık, AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat ve beraberindekiler, Üzümkıran köyünde AK Parti Derecik Belde Başkanı Fikri Algül, AK Parti eski milletvekili adayı Mehmet Fırat ve yüzlerce köy sakini tarafından karşılandı. Köy camisinde köylülerle sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Çalık, daha sonra referandum hakkında detaylı bilgiler verdi.
Çalık ve beraberindekiler, daha sonra silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan’ın ağabeyi Murat Ayhan’ın Yüksekova’daki cenaze törenine katılmak üzere buradan ayrıldı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 14 Eylül 2016 tarihinde evinin önünde saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Budak’ın ailesini evinde ziyaret etti. Burada konuşan Çalık, "Bugün de Yüksekova ilçesinde bir şehit verdik. Oradaki aileyi de gördük. Hakkari inşallah vatanına milletine minnet gösteriyor, terör örgütleri şunu duysunlar, Yüksekova'ya, Hakkari'ye, Şemdinli'ye bir daha giremeyecekler, Kalleşçe şehit etikleri teşkilat mensuplarımız, sivil vatandaşlarımız kadınlarımız, çocuklarımız, askerlerimiz, korucularımız, polislerimiz onların hesapları tek tek sorulacak" dedi.
AK Parti ilçe binasında da konuşan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Hakkari'de, Yüksekova'da gördüğüm vatandaşların yüzündeki umudun kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Çalık, "Şemdinli partimize çok oy kazandıran bir ilçemizdir. Ama ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de Allah'ın izni ile anlımızın akı ile çıkacağız. 16 Nisan'da çok önemli bir sürçten geçeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tutumunu eleştirdi. Heyet akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Çalık:Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Üzümkıran köyünde ziyaretlerde bulundular.