30 Eylül 2014 Salı, 13:20
CANLARI FUTBOL OYNAMAK İSTEMEDİ

Yeni Malatyaspor ile Kartalspor arasında oynanan karşılaşmada kimse futbol izleyemedi. Gazozuna oynanan mücadelede iki takım oyuncuları da sadece 'istemediklerini' aldı.

Ligin 5. haftasında Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada maç öncesi yağan yağmur, zemin ya da futbolcuların isteksizliği ortaya 0-0'lık sonucu çıkardı.

Sezon başından beri Yeni Malatyaspor'un ortaya koyduğu futbolun iyi olmadığını yakın çevremle paylaştım. Geride kalan 5 hafta sonunda iyi skor ama kötü futbolla zirvede yer alan sarı kırmızılı takım, sahasında Kartalspor ile futbol oynamaya değil, 'gazozuna halı saha' maçı yapmaya çıkmıştı.

 

Yeni Malatyaspor'un etkili başladığı ilk 20 dakika sonrasında Kartalspor maça dengeyi getirmeyi başardı. Yenilenin gazozları ısmarlayacağı karşılaşmada, sahada tek başına mücadele eden Serkan Çalık, sakatlanarak gazozdan vazgeçmek zorunda kaldı. Serkan'ın oyundan çıkmasıyla birlikte, karşılaşmanın ikinci yarısı evlere şenlik olmaya başladı.

 

Oyuncuların performansları düştü. Yeni Malatyaspor'un kanatları, bir türlü meşin yuvarlağın Kartalspor ceza sahasına iyi bir iniş yapmasını sağlayamadı. Maçın son anlarında ileriye çıkan defans oyuncusu Ersin Veli, tarifeli uçağı Kartalspor pistine indirdi ama o pozisyonda da gol sesi çıkmadı. Bir ara Kartalspor, Yeni Malatyaspor'un ceza alanı içerisinde, kötü futbolun dersini verecekti ama onlarda akşam yemeği yememiş olacaklar ki canları gazoz istemiyordu.

 

90 dakika boyunca taraftarlar, gazozuna bir maç nasıl oynanır onu izledi. İki takımda maç sonunda gazoz kazandılar ama hiçbiri gazozun yanında zeytinyağlı yaprak sarmasını istemedi.

 

Yeni Malatyaspor'da ilk 4 haftaya ve kupa karşılaşmasına bakıldığında Kartalspor maçında futbolcular oldukça isteksizdi. Orta alanda gelişi güzel bir mücadele ve ileri uca bir türlü taşınmayan toplar herkesi çıldırttı. Bunun üzerine sahada tek başına mücadele eden Serkan Çalık'ın sakatlanması her şeyin tuzu biberi oldu. Özellikle oyuna sonradan giren futbolcuların da istenilen katkıyı bir türlü sağlayamaması 0-0'lık sonucu doğurdu.

Elbette ligde puan kayıpları olacaktır. Ama biz 'bu filmi' daha öncede izledik. Ligin son sıralarında yer alan takımlara karşı kaybedilen puanlar, sezon sonu canımızı çok yaktı. İnşallah bu sezonda aynı filmi izlemek zorunda kalmayız.

FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CANLARI FUTBOL OYNAMAK İSTEMEDİ