16 Mayıs 2014 Cuma, 20:00
ÇEKÜL AKADEMİ SERTİFİKALARI VERİLDİ
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin teknik kadrolarına yönelik düzenlediği eğitim sonucu katılımcılara sertifikaları verildi. 
Tarihi Kentler Birliği Üyesi Malatya’nın Darende İlçesi Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen sertifika programına, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ÇEKÜL Malatya Koordinatörü Bekir Sözen, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse de katılarak, sertifikaları verdiler.
Burada bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat “Metin Sözen hocam başta olmak üzere ÇEKÜL ekibini içten kutluyorum. Çünkü bu ekip Türkiye tarihini, Türkiye değerlerini kurtaracak çok güzel projelere imza atıyor” dedi
ÇEKÜL Akademi tarafından verilen eğitimlerde, alanında uzman eğitmenlerin sunumları ve örnek koruma çalışmaları ile yöntemlerinin yerinde incelendiği eğitim verildiği belirtildi.
ÇEKÜL tarafından yapılan açıklamada, şunlar belirtildi:
“14 Mayıs Çarşamba günü Malatya Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli’nde başlayan eğitim programında: Koruma ve yaşatma kavramı, kültür öncellikli bakış açısı, bir kentin doğal ve tarihi zenginliklerini çağdaş gelişme dinamikleriyle çelişkiye düşmeden koruma ve yaşatma çabasında proje yönetimi metodolojisi: Malatya modeli, geçmişten bugüne Malatya’da kültürler geçidi ve Malatya’da KUDEB ile başlayan değişim süreci, vaka analizi - restorasyon proje ve uygulamalarında mevzuat ve yöntem bilgisi ele alınan başlıca konulardı.
Programın 2. ve 3. gününde, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi, Taşhoran Kilisesi, Karakaş Konağı, Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, İstanbulluoğlu Konağı, Beşkonaklar, Etnoğrafya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Kanalboyu, Aslantepe, Battalgazi(Ulucami, Prof. Dr. Metin Sözen Sanat Sokağı, Kervansaray), Arapgir (Millet Hanı - Çobanlı Konağı), Balaban (Şeyh Abdurrahman Erzincani Camii), Darende (Yuvalı Sokak, Günpınar Şelalesi, Eski Darende, Bedesten, Yalnız Minareler, Zengibar Kalesi, Somuncubaba Külliyesi) ve Tohma Kanyonu "alanda eğitim" gezilerinin yapıldığı yerlerdi.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÇEKÜL AKADEMİ SERTİFİKALARI VERİLDİ