26 Eylül 2014 Cuma, 13:12
CHP HEYETİ SURUÇ'TA
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sınırda insanlık dramı yaşanıyor” dedi. 
Şanlıurfa Suruç'ta sınırda bekleyen sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Suriye tarafına da geçip incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sınırda başıboşluk olduğunu, bölgede insanlık dramı yaşandığını kaydetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekeroğlu, milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mehmet Şeker, Nurettin Demir, Mahmut Tanal’ın da bulunduğu CHP Heyeti Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde incelemelerde bulundu.
Veli Ağababa başkanlığındaki heyet CHP'li belediyelerce Suriyeli sığınmacılar için toplanan 10 TIR dolusu yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Suruç'ta sınırda bekleyen sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Suriye tarafına da geçip incelemede de bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçiş yapılan bu bölgenin sağlık açısından uygun olmadığını, çok sayıda Suriyelinin büyük ve küçükbaş hayvanıyla sınırda beklediğini anlattı. Sınırda bir insanlık dramının yaşandığını belirten Veli Ağbaba, "Bu insanlık dramına yol açan IŞİD ve onu destekleyenleri bir kez daha lanetliyorum. CHP heyeti olarak incelemelerimizi sürdüreceğiz" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP HEYETİ SURUÇ'TA