18 Ocak 2014 Cumartesi, 18:05
CHP, UĞUR MUMCU'YU ANDI
CHP, UĞUR MUMCU'YU ANDI
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY: 
“CHP, HERKESİ KUCAKLAYACAK VE SOSYAL DEMOKRAT MERKEZ PARTİ OLACAK” CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Malatya Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen anma töreninde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Balbay, Uğur Mumcu’yu anmak için bir araya geldiklerini kaydederek, “Şu anda hepimiz Uğur Mumcu’yuz” dedi.
Balbay, Ergenekon davasında 23 yıl hapis hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır tutuklu bulunan Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Anadolu’da güzel bir söz var. Büyüklerimiz; 'Allah sıralı ölüm versin' derler. Fatih Hoca bu sıranın olmadığı bir acıyı yaşadı. Onun da etkisiyle ister istemez bedeni belirli hastalıklarla boğuşuyor. Ama şu gözlemlerimi sizinle paylaşmak isterim ki, Fatih Hoca’nın beyni, buradaki gençler kadar heyecanlı ve gençler kadar Atatürkçü” diye konuştu.
Ana görevlerinin toplumu kucaklamak olduğunu kaydeden Balbay, “Önümüzde 3 seçim var. Her biri birbirini tamamlayacak 3 seçim. Ve bu 3 seçimin devamında Türkiye’nin gerçek anlamda 21. yüzyılda nasıl şekilleneceğini göreceğiz. Burada toplumu kucaklayarak, ana görev bizim olmalıdır. Toplumun olabildiğince en geniş kesimlerini kucaklayıp, bu iktidara karşı duracağız. Ben bu yolu tercih ettim. Türkiye’nin geldiği bu noktada toplumun parçalandığı, sağ-sol, Alevi-Sünni, 'benden olan olmayan' ayrımına sürüklendiği bu ülkede; insan olan herkesi kucaklayacak ve sosyal demokrat merkez parti olacağız” şeklinde konuştu.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, dünyada en çok tutuklu siyasetçinin Türkiye’de olduğunu öne sürerek, “Türkiye maalesef 12 yıldan beri birçok alanda dünya lideri oldu. Dünyada en çok tutuklu siyasetçinin bulunduğu ülkeyiz. Dünyada en çok tutuklu sendikacı, avukat, öğrenci ve gazetecinin bulunduğu bir ülkeyiz. Türkiye maalesef her alanda cezaevlerinde birinci oldu” dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, Uğur Mumcu’yu anma törenine katılan partilileri selamladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP, UĞUR MUMCU'YU ANDI