14 Haziran 2014 Cumartesi, 11:54
CHP’DEN KOYUN KEÇİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ'NE ZİYARET
CHP İl Başkanı Enver Kiraz beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'ı ziyaret etti. 
Ziyarete konuşan Akın, CHP heyetine teşekkür ederek, “Bir seçim süreci vardı. Bu sürede Malatya’daki yetiştiricilerimiz tercihlerini yaptılar. Hizmet anlamında her zaman yanımızda olan paydaş ve parti görevlilerine desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli olan Malatya’daki koyun ve keçi yetiştiricilerin sorun ve problemlerin en iyi şekilde çözülmesidir. Biz her platformda sorun ve yapılması gerekenleri anlatıyor ve çözümünü istiyoruz. CHP İl Başkanımıza yapılan toplantılardan dolayı desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yayla ve meralardaki eksikliklerin ve alt yapı sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Bütün siyasilerden destek bekliyoruz” dedi.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise yapılan genel kurulun ve birliğe yeni alınan binanın hayırlı olmasını dileyerek, “Koyun ve keçi yetiştiriciler ekonomiye önemli katkı sağlayan bir kesim. İşsizlik için önemli bir noktası. Bunları ne kadar desteklersek ekonomimiz o kadar güçlü olur ve o kadar işsizlik azalmış olur ve istihdam yaratmış oluruz. Böyle bir yönü var. Ancak son dönemde baktığımızda koyun ve keçi yetiştiricileri olması gereken yerde değil. Koyun ve keçi sayısı her geçen gün düşüyor. 1980’i yıllarla kıyasladığımızda bu farkı çok net görüyoruz. 1980’den bu yana neredeyse her iki keçi ve kolundan birisi yok olmuş. O zaman 50 milyon olan koyun keçisi bugün 18 milyona düşmüş görünüyor. Keçi sayısı 25 milyondan 7-8 milyona düşmüş. Buda koyun ve keçi yetiştirirlerinin her geçen gün üretemediklerini, nüfusun artmasına karşın hayvan sayısı azalmış. Destekler yetersiz ve eksik. Meraların kiraya verilmesi eksi bir puan. Köylüler hayvanlarını otlatacakları yerlerden mahrum oldular. Yaylalarda ise önemli alt yapı sorunları var. Özellikle yüzyıllardır yaylaları kullanan ailelere ve köylülere kiraya verilmesi üretici açısında önemli bir problem. Bu konuda birliğin ciddi çalışmalar yaptığını biliyoruz. Ciddi ve önemli çalışmaların her zaman yanında olacağız” diye konşutu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP’DEN KOYUN KEÇİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ'NE ZİYARET