03 Şubat 2015 Salı, 18:32
CHP'DEN TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ’NE ZİYARET
 Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, toplumun en sıkıntı çeken kesimin emekliler olduğunu belirterek bu nedenle emeklilerin sorunlarını dinleyerek taleplerine katkı sunmak istediklerini söyledi. 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, beraberinde Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve partililerle birlikte Tüm İşçi Emeklileri Dul Ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Burada emeklilerle bir araya gelen CHP’li Kiraz, toplumda en çok sıkıntı çeken kesimin emekliler olduğunu belirterek bu nedenle parti olarak emeklilerin sorunlarını dile getirme ve talepleri dinleme noktasında katkı sunmak istediklerini söyledi.
Son yapılan emekli zammı ile verilen 24 TL’lik artışın emeklilerin tepkisine neden olduğunu ifade eden Kiraz, “Emeklilerin bir çok sorunu var. Bunları yakinen tespit etmeye çalışıyoruz. Emekliler arasındaki maaş farkı çok büyük sıkıntı oluşturuyor. Çalışan kişilerle emekli olanlar arasında bir uçurum var. Aynı primi yatırarak emekli olanların farklı maaş alması da ciddi sorun. Emekliler daha fazla sağlık hizmeti almak zorunda kalan kesimler ancak hastanelerde ve eczanelerde çeşitli kesintiler ile karşılaşıyorlar” dedi.
Kiraz, intibak yasasının biran önce sağlıklı bir şekilde çıkarılması gerektiğini vurgulayarak çalışan ile emekliler arasındaki ücret uçurumun da kapatılmasın ve emeklilerin sağlık haklarından faydalanırken aylıklarından kesinti yapılmamasını istedi.
Tüm İşçi Emeklileri Dul Ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Tangüner ise, intibak yasası ile 2000 yılından öncekilere zam yapılmasının düşünüldüğünü belirterek bu yıldan sonra emekli olan yaklaşık 5 milyon emeklinin ise mağdur olacağını kaydetti. Bu duruma karşı çıktıklarını ifade eden Tangüner, 2015 yılı için emeklilere verilen zam oranını da eleştirerek “Bu şekilde olursa emekliler mağdur, perişan olurlar. Halen çöplerden bile ekmek toplayan emeklilerimiz var. Aylık 700 lira maaş alan emeklilerimiz, birde kiracıysa nasıl geçinecek” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP'DEN TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ’NE ZİYARET