11 Ağustos 2014 Pazartesi, 17:20
CHP'Lİ AĞBABA'DAN SEÇİM DEĞERLENMESİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Eşit koşullarda olmayan ve vicdanlara sığmayan bir seçim süreci yaşadık" iddiasında bulundu. 
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla, parti il binasında açıklamada bulunan Ağbaba, "Bizim çatı adayımız Sayın İhsanoğlu'nun seçilememesinin sebebini seçime katılım oranıyla izah etmeyeceğiz. Halkın tercihlerini de şikayet etmeyeceğiz. Biz halkın tercihlerine sona derece saygılıyız. Ancak sonuçta ortaya konulan iradenin ve ortaya çıkan sonucunda halka, insanlara, ezilenlere, yoksullara, üreticilere 'hayırlı' olmayacağını da bilincindeyiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi ülkedeki gerginliği, yoksulluğu, ayrımcılığı azaltmayacak. Maalesef bunun artacağını görüyoruz. Dün ki balkon konuşmasında da buna işaret ediyordu. Bu kadar ayrımcı, mezhepçi bir siyasetçi de herhalde Türkiye Cumhuriyetine gelmemiştir. Kendi gibi olmayanları ayıran ve ötekileştiren bir anlayışa sahip. Devletin tepesine uzlaşmacı, temiz ve her siyasi partiye eşit mesafede olması gereken bir Cumhurbaşkanı yerine, kimseyle uzlaşmayan, temiz olmayan bir Cumhurbaşkanı seçildi. Umarın Türkiye ve bölgenin hayrına olur. Bölgede bugün maalesef savaşlar devam ediyor ve insanlar katlediliyor. Filistin, Suriye ve Irak'ta binlerce insan katledildi. Özellikle IŞİD cinayetlerine hem hükümet kanadı hem AK Parti yandaşı sivil toplum kuruluşları katliamlara seyirci kalmaktadır" görüşünü ileri sürdü.
Ağbaba, parti olarak kendi aralarında Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirme yapacaklarını ifade ederek, "CHP'de ne kadar tartışma olsa da, adayımız kabullenildi ve sahiplenildi. Türkiye ortalaması ne kadar ise Malatya'da o kadar sandığa gitti. Ben sandığa giden ya da gitmeyen kimseyi suçlayacak değilim. Kendi içimizde değerlendirme yapmalıyız. Kendimize bakmalıyız. Biz baştan beri seçimde, insanlarımızı sandık başına çekebilmek adına kurmuştuk. Ama bunda başarılı olamadığımız ortaya çıkıyor. Kendi seçmenlerimizin önemli bir kısmı yani 15 milyonluk bir kısım CHP'ye tekabül ediyor, buna inandıracak çalışmaları maalesef yapamamışız. Eksiği yine sandığa gidemeyenlerde değil, kendimizde buluyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, "Sonuçlara baktığımızda, en doğru aday ile yarışa girdiğimizi düşünüyorum. Son seçimleri değerlendirdiğimizde, CHP'nin Malatya'da almış olduğu en yüksek oy 19-19,5 seviyesinde. Dolayısıyla Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile yarıştığımız da oyumuz yaklaşık yüzde 25 civarında şekillenmiş gözüküyor. Türkiye genelinde de, yüzde 28 iken, şuanda yüzde 39 gibi bir oya ulaşmışız" ifadelerini kullandı.

11082014_MALATYA_CHP_VELI_AGBABA_SECIM_ACIKLAMA paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP'Lİ AĞBABA'DAN SEÇİM DEĞERLENMESİ