06 Aralık 2015 Pazar, 17:12
CHP’Lİ BELEDİYELERDEN HEKİMHAN’A YARDIM ELİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan’da depremde zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu. Ağbaba, Hekimhan’ın yaralarını sarmak için CHP’li belediyelerin yardım eli uzattığını kaydetti. 
Beraberinde Hekimhan ilçe Başkanı Kadir Sarıbaş ile belediye başkan yardımcılarıyla birlikte Hekimhan’a bağlı Dursunlu, Karadere,Yayladamı, Sarıkız ve Kocaözü mahallelerinde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremde zarar gören evleri tek tek dolaşarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Deprem günü gece geç saatlerde büyük bir sallantı ile kalktıklarını ifade eden mahalle sakinleri, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Dursunlu Mahallesi sakinleri, “Çok mağduruz, köyümüzde yüzde 80’lik bir zarar var. Kış kıyametten dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Maddi manevi yardım bekliyoruz. İletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Su sorunumuz var, barınma sıkıntımız var. Çocuklarımız çok mağdur oldu” dediler. 
Ağbaba’nın, Hekimhan merkezinde konaklama yönündeki teklifte bulunduğu köylüler, hayvanları olduğunu, bu nedenle Hekimhan’a gidemediklerini söyleyerek, hayvanlarının barınması için yetkililerden yardım istedi.
“YARDIMLAR KISA SÜREDE GELECEK”
Yetkililerle görüşeceğini kaydeden Ağbaba, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sorunların kısa sürede çözülmesini temenni eden Veli Ağbaba, “Kış gününde problemlerin uzamaması gerekiyor. Hekimhan Belediyemiz ve diğer belediyelerden sağladığımız yardımlarla sıkıntınızı en aza indirgeyeceğiz. Can kaybının olmaması büyük bir şans. İstanbul ve Ankara’da ki belediyelerimizden yardım talep ettik, kısa sürede yardımlar Hekimhan’a ulaşacak” diye konuştu. 
Ağbaba, bazı evlerde çok derin yarıklar oluştuğunu, içeriye girmenin hayati tehlikeye neden olabileceğini belirtti. Veli Ağbaba, “Ancak, mahallelere verilen çadırların pek çoğu yazlık çadır. Soba kurulabilen çadırlardan değil. İçerisinde oturmak bu soğuk havalarda imkansız. Yüzlerce evde hasar var ancak bir elin parmakları kadar konteynır gönderilmiş. Gönderilen konteynırların da elektrik bağlantısı yok, su yok, kullanışlı değil. Yetkililerle görüşerek sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağım” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP’Lİ BELEDİYELERDEN HEKİMHAN’A YARDIM ELİ