06 Nisan 2015 Pazartesi, 10:25
CHP’LİLER TARIM FUARINI GEZDİ
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve il yönetimi bu yıl 9’uncusu düzenlenen Doğu Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, son dönemlerde özellikle tarım ve hayvancılığın desteklenmesinin yetersiz olduğunu savunarak, “Bu tür fuarların Malatya’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu ve daha detaylı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çiftçilerimizin tarımda kullanılan teknolojik aletler ile tanışması ve kullanması açısından önemli bir fuar. Son dönemlerde özellikle tarım ve hayvancılığın desteklenmesinin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Her yıl tarım ve hayvancılık sektöründe bir azalma yaşanıyor. Türkiye bir tarım ülkesi ve Malatya’da önemli tarım kentlerinden bir tanesi. Tarım denince Malatya’da ilk olarak kayısı akla geliyor. Kayısıda son 2-3 yıldır Malatya’nın ve çiftçinin kanayan yarası haline geldi. Geçen yıl yaşanan don olayından dolayı Malatyalı çiftçilere hiçbir destek verilmedi. Bu da kayısı çiftçisinin içerisinde bulunduğu durumun ne kadar içler acısı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” şeklinde konuştu
Açıklamaların ardından fuarı gezen CHP’liler fuarda yer alan teknolojik tarım aletlerini inceleyerek, katılımcılar ile sohbet ettiler.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP’LİLER TARIM FUARINI GEZDİ