29 Kasım 2020 Pazar, 16:52
CHP’nin haddini bilmez milletvekilini şiddetle kınıyorum”
AK Partili Çalık:Türkiye’nin en önemli ihtiyacı milli bir muhalefet
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından birinin de milli bir muhalefet olduğunu ifade ederek, “Her gün bu ülkenin değerlerine dil uzatan CHP zihniyetini milletimizin vicdanına havale ediyorum” dedi.
 
Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle Malatya’nın Darende ilçesinde esnafları ziyaret etti. Ziyarette esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Çalık, koronavirüs salgının işletmeler ve istihdam üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek için Türkiye’nin önemli tedbirler aldığını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayında açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile işçi ve işverenler başta olmak üzere toplumun geniş kesimine ulaşıldığını söyledi. 
 
“3,6 milyon çalışana destek verildi”
 
Çalık, Türkiye genelinde koronavirüs salgını sebebiyle koşulları esnetilen “Kısa Çalışma Ödeneği” ile 480 bini aşkın işletmede 3,6 milyon çalışana toplam 22 milyar lira, Malatya’da ise 28 bin çalışana 143 milyonu aşkın ödeme yapıldığını belirterek, kısa çalışma ödemesi yapılan işçilerin Genel Sağlık Sigortası primlerinin de karşılandığını ifade etti.
 
“CHP’nin haddini bilmez milletvekilini şiddetle kınıyorum”
 
Çalık, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon kanalında ‘Türk ordusu satıldı’ şeklindeki açıklamasını da değerlendirerek, “Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza hakaret eden CHP’nin haddini bilmez milletvekilini şiddetle kınıyor, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bilinmelidir ki milletimiz için Ordu, Vatan, Bayrak ve Kuran’ı Kerim kutsaldır. Kimse bu kutsallarımıza dil uzatamaz, uzatanlarada gereken cevabı hem milletimiz hem devletimiz verir. Şunu herkes bilmelidir ki bizler daima ordumuzun yanındayız ve Cenab-ı Allah’ta ordumuzun yardımcısı olsun” dedi.
 
 “Bu muhalefet kimden yanadır?”
 
Çalık, Türkiye'nin en önemli ihtiyacının milli bir muhalefet olduğunu ifade ederek, “Akdeniz'de, Libya'da ne işimiz var ile başlayan, Ayasofya Camii'nin açılışı karşısında savrulan, Karadeniz'de doğalgaz bulunması karşısında ne diyeceğini şaşıran, kendi milletine güvenmeyerek ABD Başkanı Joe Biden’den medet uman, AK Parti’ye oy veren öğretmene ‘öğretmen demem’ diyen, esnafa AK Parti’ye oy vermek ‘haramdır’ diye fetva veren ve milletin değerleriyle kavga eden bu gayri milli muhalefet şimdi de milletimizin göz bebeği kahraman ordumuza dil uzatmıştır. Bu muhalefet kimden yanadır?” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CHP’nin haddini bilmez milletvekilini şiddetle kınıyorum”