11 Haziran 2014 Çarşamba, 15:53
CİBİK'E PLAKET TÖRENİ
Uluslar arası Altın Çınar Film Festivali’nde Malatyalı olan Turgay Kural tarafından çekilen Cibik (Sazlık) filmi en iyi film ödülünü alması nedeniyle Malatya’da tanıtım ve ödül töreni düzenlendi. 
Türkiye genelinde 82 Filmin katıldığı filimde en iyi film ödülü kazanan filmin yapımcılarına Malatya Park AVM de düzenlenen törenle plaket verildi.
Malatya Park AVM’nin sponsorluğuyla çekilen Cibik adlı filimin ödül töreni ve tanıtım programına Malatya Valisi Vasip Şahin, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, AVM Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kavuk, Malatyalı Bürokratlardan Galip Demirel, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, filmin yapımcıları ve davetliler katıldı. Cibik filminin izlenmesinin ardından ödül ve plaket töreni yapıldı.
Malatya Park AVM sinema salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Kardeşimiz çok namüsait şartlarda çalışarak güzel bir başlangıç yaptı. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerinin başarılarının devamını diliyorum. Bizim sadece alt yapıya değil sanatsal kurumlara da destek olarak onların gelişmesine katkı sağlamaktır. Belgesellerimizi de filmlerimizi de ayağımızı bu ülkenin topraklarına basarak ve milli, kültürel, sanatsal değerlerimizi, dünyaya açılarak orijinal olarak sunmamız gerekiyor. Dünyayı kendimize hayran bırakacak çok sayıda değerimiz var. İnşallah bundan sonra çok hızlı bir ivmeyle çalışmalar sürecektir. Bu filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Filmin yönetmeni Turgay Kural ise, filimin çekim aşamasından bahsederek Kayseri’nin en soğuk olduğu dönemde Sultansazlığı’nda çekilen Cibik belgeseli, yönetmeni ve ekibini bir hayli zorladığını ifade ederek, filmin çekim süresince ekibin de işçilerle birlikte aynı hayatı paylaştığını anlattı. Yönetmen Turgay Kural filmin çekim hikayesi ile ilgili, “35 günlük çekim alındı. 15 gün kadar görüntü seçilip iskelet oluşturuldu. Bu süre zarfında işçilerin en zor çalışma koşullarını yakalama amaçlandı. Çekim aşamasında buz üzerinde 15 gün yaşadık. İşçilerin çadırında kaldık, işçilerle birlikte yemek yedik, ara ara buz çatlaması oldu, çekim esnasında 1 kamera da hasar gördü ve sonuçta ortaya güzel bir Cibik filmi çıktı” ifadelerini kullandı.
Malatya Park AVM Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kavuk ise AVM yönetim kurulu olarak Cibik filmi projesine destek olan Malatya’nın ilk ve tek alışveriş merkezi olduklarını hatırlatarak, eğlence, kültür-sanat ve sosyal sorumluluk bilinciyle bu tür çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Eski Müsteşar Galip Demirel, ise konuşmasında, “Malatya olarak güzel eserlere imza atmak hepimizin hoşuna gidiyor. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana hep başkalarının tarihlerine, başkalarının kültürlerine, onlara benzemeye çalıştık. Kendi öz kültürümü, kendi değerlerimizi kendi inançlarımızı arkaya ittik. Sonradan anladık ki bilim beynelmileldir. Kültür millidir. Milli Kültürümüze, örf ve adetlerimize, davranışlarımıza, dikkat etmek, insanlarımızın yaradılışlarına gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerine saygı göstermek onlarla olma ve yeni nesillerimize bu muhteşem kültürü aktarmak arık şart olmuştur. Bundan sonraki sanatçılarımız bizim varlığımız olan bizi ayakta tutan değerlerimizi Turgay Kural gibi kardeşlerimiz teker teker ortaya koyacaklarıdır. Bu vesileyle kendilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, böylesine güzel bir filmi çekip ödül kazanan ekibi kutladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CİBİK'E PLAKET TÖRENİ