12 Haziran 2015 Cuma, 13:12
CİNAYETİN ALTINDAKİ BÜYÜK DRAM
 

Geçtiğimiz 9 Haziran Salı günü  Cezmi  Kartay Caddesi üzerinde bulunan bir birahanede, akrabası olan Ramazan A. tarafından  öldürülen 19 yaşındaki Canan Koçoğlu’nun yaşamı, 'Paramparça Hayatlar' öyküsü gibi. Genç kadının, yıllar önce  annelerinin vefatı üzerine zihinsel özürlü olan kardeşi S. Koçoğlu ile birlikte küçük yaşta Malatya’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yetiştirme Yurdu'na verildiği, çeşitli yurtlarda barındırıldığı, evlenince yurttan ayrıldığı, boşandıktan sonra Kadın Sığınma Evi'nde barınmaya başladığı bildirildi. Genç kadının evliliğinden olan oğlunun da yine devletin koruması altındaki yuvada barındırıldığı öğrenildi. Cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilen genç kadınla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü'nün günlük olarak yayınladığı vefat listesinde, taziye adresi "Kadın Sığınma Evi", yakını ise özürlü kardeşi S.Koçoğlu olarak yeraldı. Tabii ki, bu adrese taziye için gidilemeyecek.. Çünkü orası, yasa gereği barındırılan kadınların güvenliği açısından "adresi gizli tutulan bir yer"!. Ama hayattayken son adresi de burası olduğu için Mezarlık görevlisi, o haneyi öyle doldurmuş. Yani genç kadının, taziye verilebilecek bir adresi bile yok.. Son adresi belli sadece: Malatya Şehir Mezarlığı..

8 YIL ÖNCE ERZURUM’A GÖNDERİLDİ…

Canan Koçoğlu’nun yaklaşık 8 yıl önce Erzurum’daki Kız Yetiştirme Yurdu’na nakil ettirildiği, oradan da Elazığ’daki yurda gönderildiği ve bir süre burada kaldıktan sonra Kahramanmaraş’daki Kız Yetiştirme Yurdu’na nakil ettirildiği öğrenildi.

Canan Koçoğlu’nun ruhsal sorunları nedeniyle defalarca Elazığ’daki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gördüğü belirtildi.

BEBEĞİ YETİŞTİRME YURDUNDA 

Kahramanmaraş Kız Yetiştirme Yurdu’nda kaldıktan sonra Malatya’ya dönerek bir evlilik yaptığı belirtilen Canan Koçoğlu’nun, evlilikte yaşanan sorunlar nedeniyle boşandığı ve bu evlilikte dünyaya getirdiği erkek çocuğun ise Malatya’daki MİAD Sevgi Evlerine yerleştirildiği ve halen çocuğun burada kalmakta olduğu öğrenildi.

Boşandıktan sonra Malatya’da bir süre Kadın Sığınma Evi’nde kaldığı belirtilen Canan Koçoğlu’nun iş bulması sonucunda buradan ayrılmış olduğu ileri sürüldü.

TAZİYE ADRESİ: KADIN SIĞINMA EVİ

Canan Koçoğlu,  Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Koçoğlu’nun cenazesine yakını olarak halen Malatya Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalmakta olan zihinsel engelli erkek kardeşi 18 yaşındaki S. Koçoğlu katıldı. Cenaze evrakına taziye adresi olarak ‘Kadın Sığınma Evi” yazdırılırken,  yakını olarak yer alan kardeşi S. Koçoğlu’nun, irtibat telefonu olarak ise Malatya Erkek Yetiştirme Yurdu’nun santral numarası yazdırıldı. 

BABALARI 1 AY ÖNCE ÖLDÜ

Birahanede öldürülen Canan Koçoğlu’nun ve kardeşi S. Koçoğlu’nun babası A. Koçoğlu’nunda  bir süre Malatya Huzurevi’nde kaldığı, buradan ayrılarak Örnekköy’de bir çiftlikte çalışmaya başladığı, 1 ay önce ise vefat ettiği öğrenildi. Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan S. Koçoğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndeki yöneticilerin refakatinde babasının cenazesine götürüldüğü belirtildi.

 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CİNAYETİN ALTINDAKİ BÜYÜK DRAM