30 Ekim 2017 Pazartesi, 20:10
Cumhuriyet Bayramı Sevincini Gökyüzünde Yaşadılar
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Beydağının zirvesine doğa yürüyüşü ve Gündüzbey semalarında yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel etkinliklerde açılan Türk Bayrakları renkli görüntülere sahne oldu. 
Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği tarafından yapılan ortak organizasyonuyla 2 bin 591 metre yüksekliğindeki Beydağı’na çıkmak için eski belediye binası önünde toplanan sporcularla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen sportif etkinliklere katılan bütün sporculara teşekkürlerini sundu.
Sportif faaliyetleri desteklediklerini ifade eden Polat, “Sporu toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak bizim öncelikli hizmet alanlarımız arasındadır. Dağcılık ve doğa sporları da bizim önemsediğimiz spor dalları arasında gelmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün iki ayrı organizasyon yapıyoruz. Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz doğa yürüyüşüne katılan 40’a yakın sporcu kardeşimiz Konak Mahallesinden başlayarak 2 bin 591 metre yüksekliğindeki Beydağının zirvesine kadar tırmanış gerçekleştirecekler. Cumhuriyet Bayramına özel olarak düzenlenen ve Yeşilyurt Belediyesi olarak destek verdiğimiz doğa yürüyüşüne katılan sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum. Böylesine anlamlı ve kıymetli bir günde doğa yürüyüşünün düzenlenmesinde büyük emek sarf eden Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mahir Karakaya ve ekip arkadaşları ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Bunun yanı sıra Gündüzbey’de yamaç paraşütü etkinliği de düzenliyoruz. Andrenali yüksek, heyecanı bol bir spor dalı olan yamaç paraşütü etkinliğine katılan sporcularımıza başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyor ve kutluyorum” şeklinde konuştu.
Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mahir Karakaya ise, “29 Ekim Cumhuriyet bayramı gibi anlamlı bir günde Beydağına zirve yürüyüşü yapacağız. Bu organizasyonun hayata geçmesinde ciddi destekler sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a sporcular adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın bu tür faaliyetleri desteklemesi ve sabahın erken saati olmasına rağmen bizleri yalnız bırakmaması hepimizi çok fazla mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Zirveye çıkan doğaseverler Türk Bayrağı açtı
Konuşmaların ardından araçlarla Konak Mahallesine giden sporcular, dört saatlik yürüyüşün ardından Beydağının zirvesine çıktılar. Rehberler eşliğinde 2 bin 591 metre yüksekliğindeki Beydağı’na tırmanan doğaseverler, Türk Bayrağı açarak fotoğraf çektirdiler ve Malatya’yı en yüksek yerden seyrettiler.
Cumhuriyet Bayramı sevincini gökyüzünde yaşadılar
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla Yeşilyurt’un Gündüzbey Mahallesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yamaç paraşütü etkinliği de düzenlendi. Yeşilyurt’un semalarında Türk Bayrağıyla süslenmiş paraşütleriyle tut atan sporcular, Cumhuriyet Bayramı sevincini gökyüzünde yaşadılar.
Etkinlikte sporcuları yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Öncelikle tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramının dolu dolu geçmesi için çeşitli etkinlikler düzenledik. Gündüzbey Vadisinde uygun alanlarda düzenlediğimiz yamaç paraşütü etkinliklerine Malatyalı ve Elazığ’dan gelen sporcularımız katıldı. Hava muhalefetinden dolayı arkadaşlarımız bazı denemeler yaptılar, yüksek noktalara kadar uçarak Türk Bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırdılar, hepsine teşekkür ediyorum. Yamaç paraşütünü yaygınlaştırmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu sporumuzu daha geniş kesimlere ulaştırmak amacıyla ulusal düzeyde bir organizasyon yapacağız” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Malatya Sportif Havacılık Kulüp Başkanı Faruk Aydoğan ise, “Yeşilyurt Belediyesine yamaç paraşütüne gösterdiği ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Çok kısa süre içerisinde paraşütlerin çıkış ve varış noktalarını belirlediler. Yamaç paraşütünü yaygınlaştırmak için her ilçede bir take-off hedefiyle yola çıkmıştık, bugünkü etkinlikte sayıyı beşe yükselttik. Gündüzbey Vadisi en güzel uçuş keyfinin olduğu yerler arasındadır, burası her yönüyle uçuş için uygun bir alan” şeklinde açıklama yaptı.
Elazığ Fırat Üniversitesi Havacılık Topluluk Başkanı Mertcan Günel de, Yeşilyurt Belediyesinin daveti üzerine Malatya’ya geldiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Yeşilyurt’un doğasına hayran kaldık, uçuş için uygun ve çok güzel bir yer. Yeşilyurt Belediyesinin de yamaç paraşütüne destek vermesi, tepenin kısa süre içerisinde hazır hale getirmeleri bizleri çok sevindirdi. Bu desteklerin devamı gelirse bizlerde yamaç paraşütünün daha geniş kesimlere ulaştırmak için çaba harcarız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”.
Günüzdey’in manzarası ve alanlarıyla yamaç paraşütüne uygun bir bölge olduğunu ifade eden Malatya Sportif Havacılık Kulüp İdarecilerinden Samet Sağlam ise, “Yeşilyurt Belediyesine öncelikle bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yamaç Paraşütü ile gökyüzü farklı bir heyecandır, herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Hava muhalefetinden dolayı oldukça kısa süren yamaç paraşütü etkinliğine katılan sporcular Türk Bayrağıyla poz verdiler.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Cumhuriyet Bayramı Sevincini Gökyüzünde Yaşadılar