15 Haziran 2014 Pazar, 15:15
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ'NDEN BAYRAK TEPKİSİ
 Cumhuriyet Kadınları Derneği Malatya Şubesi, Lice'de çıkan olaylar sırasında 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. 
Soykan Parkı'nda toplanan dernek üyeleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla, yaşanan olayı kınadı.
Cumhuriyet Kadınlar Derneği Malatya Şube Başkanı Nesrin Yıldırım, yaşanan olayın kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek, "Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yaşamaktan utanç duyduğumuz bir olay gerçekleşti. Ordumuzun karargahında askerimizin gözü önünde şanlı bayrağımız gönlerden indirildi, çocuktu, barış süreciydi zedelenmesin, bahaneleri üretildi. Berkin Elvan da çocuktu neden ona bu kadar nazik davranılmadı. Kaldı ki o zat çocuk ta değil. Nedeni her ne olursa olsun kim yaparsa yapsın kabul edilir değildir, kabul edemeyiz. Türk ordusu gönderdeki bayrağımızı koruyamıyorsa, yere düşen bayrağımızı kaldırmak bize düşer, bunun için buradayız. Bu tavizler daha ne kadar sürecek, acaba hangi dünya ülkesinde teröre taviz vererek barış elde edilmiştir" diye konuştu.
Yıldırım, Türk bayrağını kimsenin itibarsızlaştırmaya haddi ve hakkının olmadığını dile getirerek, "Bayrak bağımsızlıktır. Devlet bayraksız bu ülkenin insanları devletsiz olmaz. Türk bayrağı egemenliğimizi simgeler, bayrak şereftir, şerefimizidir. Ordu karargahından bayrak indirilmesi kabullenilemez. Göz göre göre devletimizin ayaklarımız altından kaydırılmasına razı olamayız. Koskoca Türk ordusu gönderdeki bayrağımızı koruyamıyorsa, yere düşen bayrağımızı kaldırmak bize düşer bunun için buradayız. Bayrağımız bizim göklerimizin beyaz ve kızıl süsüdür, gelinliğimizdir, şehidimizin örtüsüdür. Ülkemizin milletimizin ortak değeri olan bayrağımızı itibarsızlaştırmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bizler cumhuriyetin kadınları, erkekleri çoluk çocuğumuzla bayrağımız yani bu vatan için ecdadımız atamız ve silah arkadaşları gibi tek kişi kalana ve son nefeste de kanımızı canımızı vermeye hazırız. Uyarıyoruz, memleketi, vatanı, bayrağı ilgilendiren her yerde tüm düşmanlarımızın içte ve dışta ister aslı ister taklidi isterse maşası isterse uşağı kim olursa karşısındayız" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ'NDEN BAYRAK TEPKİSİ